JOLLY CHRISTMAS 2023

De eerste tekenen zijn er al. Zo zijn er sporen gezien van Rudolf en werd in de kattenkamer een verdwaalde kerstmuts gevonden. Het is december, de tijd voor Jolly Christmas!

Natuurlijk is onze eerste taak om voor ieder dier een goed thuis te vinden maar we weten ook dat niet ieder dier bij ieder mens of iedere leefsituatie past. Gelukkig kan iedereen wel meedoen met onze actie, groot en klein, zodat als de kerstboom straks staat in de keuken het bedolven raakt onder de cadeautjes.

Hoe werkt het? Voor iedere kattenkamer, konijnenruimte en alle asielhonden is een wensenlijstje gemaakt. U kunt kiezen voor één van de cadeautjes, u kunt een speciaal dier uitkiezen of u bedenkt zelf iets origineels/nuttigs. Voor iedere portemonnee is er iets leuks te bedenken. En als u het financieel niet kunt missen vinden we het ook fijn als u ons gewoon een warm hart toedraagt. Alle berichten worden via de Schuthok-facebookpagina gedeeld zodat u in alle rust een keuze kunt maken.

Vanaf donderdag 7 december tot en met zaterdag 23 december kunt u de cadeautjes langs komen brengen. Of als u verder weg woont, laten bezorgen. En dan is het wachten tot eerste Kerstdag. Wij zijn alvast in training zodat we fysiek voorbereid zijn om alle pakjes op te vangen, uit te pakken en uit te delen. De foto’s van het feest komen ook op facebook zodat u thuis of van waar dan ook kunt meegenieten.

Bij een aantal dieren vindt u waardebonnen om in geld bij te dragen aan de kosten van medicatie of bijvoorbeeld dierfysiotherapie. Of geef een cadeau voor heel 2024 en word donateur. Helpt u mee om de leukste actie van het jaar weer tot een groot succes te maken? Vrolijk kerstfeest!!

Vacature Dierverzorger
voor minimaal 24 uur per week

Dierentehuis ’t Schuthok verzorgt al meer dan 40 jaar de opvang van zwerf- en afstandsdieren voor de kop van Noord-Holland. Vele honden, katten en konijnen krijgen tijdelijk bij ons een warm onderdak. Daarbij is het doel het vinden van een liefdevol thuis bij nieuwe baasjes. Naast een asielfunctie hebben we ook een pension waarin we dieren opvangen tijdens vakantie of ziekte.

Helaas heeft één van de vaste dierverzorgers besloten om een andere richting aan haar leven te geven waardoor we op korte termijn op zoek zijn naar een (gediplomeerde) dierverzorger.

Wat ga je doen? Als dierverzorger ben je medeverantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van alle dieren, waarbij het dierenwelzijn voorop staat. Dit houdt in dat je de dieren verzorgt en voert, de verblijven schoonmaakt en de dieren de juiste medicatie geeft. Maar ook het in ontvangst nemen van dieren en het onderbrengen in het asiel/pension hoort bij je werkzaamheden. Daarnaast begeleidt je onze vrijwilligers, stagiaires en taakgestraften. En horen administratieve werkzaamheden bij je takenpakket.

Wie zoeken wij? We zoeken iemand voor minimaal 24 uur per week met MBO werk- en denkniveau, in het bezit van diploma dierverzorger (of dieren EHBO). Heb je dit diploma niet, maar ben je wel bereid om op korte termijn een cursus te volgen? Ook dan nodigen wij je van harte uit om te reageren.
Je hebt ervaring met het verzorgen van honden, katten en knaagdieren

  • Je kan precies en hygiënisch werken met oog voor detail voor zowel de dieren als voor de onze bezoekers/klanten
  • Je bent in het bezit van rijbewijs B
  • Je kan zowel in teamverband als zelfstandig werken
  • Het is een pré als je ervaring hebt met het werken in een asiel/pension
  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Stressbestendig en flexibel inzetbaar tijdens ziekte of vakantie
  • Geen bezwaar om in het weekend en op feestdagen te werken

Wat bieden wij? Een zeer afwisselende en uitdagende baan bij een stichting met een leuke werksfeer en voldoende kansen om jezelf te ontwikkelen. Je komt terecht in een hecht team van hardwerkende mensen die samen tot het uiterste gaan om de opgevangen dieren zo goed mogelijk te verzorgen. In eerste instantie bieden we je een jaarcontract aan, met de mogelijkheid tot verlenging of zelfs een vast contract.

Heb je interesse in deze functie? Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en CV! Deze kun je sturen naar info@schuthok.nl of Dierentehuis ’t Schuthok, Rijksweg 4, 1785 PA Den Helder. Een halve dag meewerken in het dierenasiel is onderdeel van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

PERSBERICHT Dierentehuis Den Helder e.o. erkend door NFDO

Dierentehuis Den Helder heeft op 28 oktober 2023 de erkenning van de NFDO voor dierenopvangcentra gezelschapsdieren ontvangen.

Ina Sämmang, secretaris van de Nederlandse Federatie Dierenopvang Organisaties (de NFDO), reikte de erkenning uit aan bestuurslid Gina Jansen van Dierentehuis Den Helder.

“We zijn verheugd, dat Dierentehuis Den Helder voldoet aan relevante wet- en regelgeving. Het opvangcentrum heeft de organisatie en administratie op orde. Er wordt volgens heldere protocollen gewerkt, die de basis zijn voor een zorgvuldige omgang met dieren en een goed dierenwelzijn. Ze zorgen voor een goede huisvesting en (veterinaire) verzorging van de dieren, maar hebben ook voldoende kennis van diergedrag. Het dierenopvangcentrum heeft hard gewerkt en het NFDO certificaat is welverdiend!”

NFDO-Erkenning
De NFDO-erkenning voor dierenopvangcentra gezelschapsdieren richt zich vooral op wettelijke eisen, zoals de vakbekwaamheid van de beheerder van het opvangcentrum, professionele omgang met dieren, juiste huisvesting van dieren, optimale diergezondheid en financiële transparantie. De erkenning is een garantie aan de consument en overheden dat het dierenopvangcentrum heeft geïnvesteerd in deskundigheid, in het welzijn van de dieren en in deskundige voorlichting. Daarnaast garandeert de erkenning dat de organisatie financieel transparant is conform eisen die vergelijkbaar zijn met de eisen die voor de ANBI-status gelden. De NFDO-erkenning maakt kwaliteit zichtbaar.

Onze werkzaamheden bestaan uit het opvangen van dieren die om verschillende redenen bij ons terecht komen. Dit kan gaan om dieren niet meer binnen een veranderende huiselijke situatie passen, weggelopen zijn,  gedumpt zijn maar ook bijvoorbeeld jonge dieren waar door de eigenaren geen ander plekje gevonden kan worden.

Dierentehuis ‘t Schuthok is erkend door de NFDO!

Pension en dagopvang
Verder bieden wij de mogelijkheid om uw dier in een dagopvang op te vangen of voor langere tijd in ons pension. Natuurlijk krijgt uw dier bij ons de verzorging en aandacht die het verdient!

Doneer via iDEAL

Veilig een online donatie doen aan 't Schuthok!

ideal2