VADERDAG 16 juni: 

De moederdagactie voor de moederpoezen in het asiel is een succes dus werd druk overleg gevoerd om ook een actie voor de vaders te organiseren. De mannen verdienen ook een beetje aandacht maar dat lag toch wat gevoelig. Want wat doen we met die vaders die zonder baasje in het asiel komen en geen eigenaar hebben? Na de 14 dagen termijn laten we ze castreren! We hebben zomaar het vermoeden dat de gemiddelde menselijke vader dat toch een beetje minder aantrekkelijk idee vindt.

Toch is het wel een belangrijk onderwerp. Niet alleen om niet nog meer katjes geboren te laten worden maar zeker ook in het belang van de kater zelf. En zijn omgeving niet te vergeten natuurlijk. De meeste last van ongecastreerde katers treft meestal niet de eigenaar maar de mensen die in de buurt wonen. Door het gevecht met andere katten, het sproeien om territorium af te bakenen en zijn luidruchtige charmes voor de dames. Katerurine heeft een intense lucht. Logisch vanuit de kat geredeneerd, je moet zo duidelijk mogelijk zijn in je communicatie maar voor de gemiddelde mensenneus echt geen feestje. Het vechten geeft  duidelijke gezondheidsrisico’s. Behalve verwondingen en abcessen zijn er ook een aantal gevaren zoals Fiv en FeLV, overdraagbare ziekten door bloedcontact en seksueel contact. Vanwege het hoge testosteronniveau nemen ongecastreerde katers meer risico’s, gaan ze verder weg van huis en zijn daardoor sneller ten prooi aan het verkeer. Ziehier in een notendop heel veel goede redenen om de kater te laten ‘helpen’.

Het verzorgen van de gehavende heren kost naast de standaardzorg van enten, chippen, ontwormen en ontvlooien veel geld. Denk aan wondverzorging, het testen op overdraagbare ziekten en vaak ook een stukje hersocialisatie na een lange zwerfperiode. Wilt u meehelpen in de zorg voor alle knappe mannen? Uw bijdrage is heel erg welkom! https://www.schuthok.nl/helphetasiel/giften/

Asiel

Onze werkzaamheden bestaan uit het opvangen van dieren die om verschillende redenen bij ons terecht komen. Dit kan gaan om dieren niet meer binnen een veranderende huiselijke situatie passen, weggelopen zijn,  gedumpt zijn maar ook bijvoorbeeld jonge dieren waar door de eigenaren geen ander plekje gevonden kan worden.

Dierentehuis ‘t Schuthok is erkend door de NFDO! Voor meer informatie www.nfdo.nl.

Pension en dagopvang
Verder bieden wij de mogelijkheid om uw dier in een dagopvang op te vangen of voor langere tijd in ons pension. Natuurlijk krijgt uw dier bij ons de verzorging en aandacht die het verdient!

Doneer via iDEAL

Veilig een online donatie doen aan 't Schuthok!

ideal2