kittens

Een kitten aanschaffen is vrij eenvoudig. Helaas laten veel mensen hun poes of kater nog niet “helpen”, dus er zijn altijd wel ergens nestjes. Toch is het verstandiger naar het asiel te gaan. ’t Schuthok werkt met gastgezinnen wat inhoudt dat zodra er een zwangere poes binnenkomt, of een poes met pasgeboren kittens, de katjes direct naar een gastgezin gaan. Een gastgezin is een goede omgeving voor moederpoes en kittens. Ze krijgen op die manier veel aandacht, een goede verzorging en een doordachte socialisatie. Als de kittens 7-8 weken oud zijn, komen ze terug naar het asiel en worden ze ingeënt, gechipt, ontvlooid en ontwormd. Dit alles voor een zo goed en gezond mogelijke toekomst.

Bij plaatsing krijgt de nieuwe eigenaar een waardebon mee ter waarde van 10 euro voor een katertje of 20 euro voor een poesje als bijdrage in de kosten voor castratie dan wel sterilisatie. Op deze manier wordt de eigenaar veel geld bespaart, maar is er bovendien de zekerheid dat katten door ons geplaatst zich niet meer kunnen voortplanten. Van alle betrokken instanties is dat een belangrijk streven omdat er veel katten verwaarloosd en zonder eigenaar rondlopen; katten die uiteindelijk bijna allemaal in het asiel terechtkomen…

Tegen een kleine vergoeding kan ook een nestje jonge katjes worden afgegeven, zodat zij op dezelfde manier geheel verzorgd kunnen worden herplaatst.