Cloud: donkere wolken worden licht

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 04-05-2018
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Cloud is een knap roodcypers met wit katertje, keurig gecastreerd en met geboortedatum: 04-05-2018. Wat kun je soms wanhopig zijn als je van alles probeert maar het gaat gewoon niet goed en je wilt zo graag dat iedereen gelukkig is. Dat is in een notendop waarom de eigenaar voor de balie stond voor afstand.

Dit katje is jaren geleden door ons geplaatst. Hij woonde samen met een wat ouder katje. Dat was geen dikke vriendschap, meer een gedoogconstructie. Sinds een aantal maanden werd er geplast in huis en zelfs gepoept en zonder aanwijsbare reden was Cloud ook erg bang geworden voor de eigenaar(?) Overdag durfde hij ook niet meer naar buiten, alleen in de avonduren. Er moet een trauma gebeurt zijn, iets naars buiten waardoor stevige stress is ontstaan. De eigenaar is netjes eerst naar de dierenarts gegaan om medische problemen uit te sluiten. Er werd blaasontsteking/blaasgruis gediagnosticeerd en behandeling volgde plus dieetvoer. Helaas bleven de problemen.

In het asiel was de onzekerheid van Cloud bijna proefbaar, zo sneu om te zien. Hij kreeg een rustig plekje en tijd, vooral tijd. Bij de urinecontrole bleek het nog niet helemaal in orde en langzaam werd ook duidelijk waarom: geen standaard struviet blaasgruis maar calciumoxalaat! Gelukkig waren we al goed bezig met Royal Canin S/O brokjes, het is een blijvend dieet. Is het dé oplossing voor alles? Nou… dat ligt wat genuanceerder. Cloud is echt nog wel voorzichtig, wat angstig in zijn gedrag maar het gaat echt al vele malen beter!

Andere katten vindt hij echt heel eng. Om die reden heeft hij een privé kattenkamer en wil hij graag als single kat geplaatst worden. De geluiden van de honden jagen hem ook nog schrik aan. Inmiddels weet hij prima dat ze niet bij hem kunnen komen maar toch, als alles gaat blaffen zien we hem wegduiken. We zoeken dus een rustige omgeving met 1 of 2 volwassen mensen die hem tijd gunnen om te wennen. Oh en voor alle duidelijkheid: Cloud is bij ons keurig zindelijk! Alles gaat keurig in de kattenbak (een open bak) zoals het hoort.

Herkent u zich in het profiel ‘nieuwe eigenaar’? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak.