Nike: zonder gluten wie is er niet groot mee geworden?!

 

Ras: Kruising groot (Ierse Wolfshond en…)
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 20-11-2020
Gecastreerd nee zie info
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

UPDATE 13-03-2024: in overleg zijn we gestopt met hydrotherapie en onderhouden we de spieropbouw met wandelen. Dat zijn geen enorme afstanden, 30-40 minuten per keer. Daarnaast is gestart met anaboleninjecties 1x per 4 of 5 weken en daar gaat Nike best goed op. De voeding is al een poosje JD brok van Hills en daar hoort nog steeds smuldier bij dus dat doen we braaf (grijns).

 

UPDATE 07-05-2022: Eigenlijk viel ons kort na zijn komst in het asiel al op dat hij niet helemaal lekker liep. De röntgenfoto’s gaven een duidelijk beeld: HD vooral rechts maar links is ook niet in orde. Opereren was geen optie, we zijn gestart met hydrotherapie en spieropbouw. De foto laat Nike in actie zien bij HydroDynamiX in Schoorl.

Nike is wat je noemt een grote hond met geboortedatum: 20-11-2020. De eigenaar heeft een DNA test gedaan waaruit bleek dat het een kruising Ierse Wolfshond is met Duitse Staande hond en nog een jachthond. Geadopteerd uit Spanje. Zijn komst in het asiel is een combinatie van factoren waarbij het gedrag naar het kindje en de kat in huis de bekende druppel was. Eigenlijk was een middelgrote hond de bedoeling en dat was hij ook… toen hij met 6-7 maanden leeftijd naar Nederland kwam. Hij bleek wat groter te worden dan gedacht. Volgens de informatie heeft Nike last van een glutenallergie. Daarom kreeg hij Royal Canin Hypoallergenic met vers vlees. Zie update voor de huidige stand van zaken.

Zijn baasjes hebben echt hun best gedaan om het te laten slagen maar de verdrietige conclusie was dat het steeds een beetje minder goed ging. Er is hondentraining gevolgd en hij kent best een aantal commando’s. Hij heeft aandacht voor alles, de geurtjes op de grond, andere honden, vooral andere honden! En let op, waterkipjes zijn onweerstaanbaar. Toch tijdens het wandelen checkt hij keurig in (inchecken is kort moment van aankijken om contact te houden). Beloon dat soort momenten en er zal steeds beter contact zijn. Belonen mag met wat lekkers maar een blij ‘goed zo jongen’ werkt misschien nog wel beter. Sommige dingen vindt Nike wat spannend. Op de speelweide en bij onbekende mensen hangt hij soort van stoer de waakhond uit maar na rustig kennismaken springt hij van vreugde spontaan tegen je aan en wil hij graag gekroeld worden.

Nike heeft bij zijn baasjes wat ervaring opgedaan met dingen stuk maken. Vaak kleine dingetjes, ook wel jonge honden gedrag. In het asiel gaat het meestal  goed behalve zo hier en daar een knuffel die met liefde en overgave gesloopt wordt. Het is natuurlijk wel dat in de kennelomgeving niet zo heel veel stuk kan. Wellicht is dat in huis weer even wennen. Nike en kleine kindjes is geen goede combinatie. Het samenwonen met katten raden we ook niet direct aan. Bij de gedragstest en in de omgang zien we hem namelijk fixeren naar katten. Met andere honden wil hij volgens de informatie heel graag spelen, iets wat niet altijd handig is gezien zijn formaat. In de loop der jaren is hij wat meer volwassen worden en vindt hij andere reuen niet altijd even charmant. Teefjes daarentegen kunnen meestal wel op zijn support rekenen. Om redenen van spierbehoud is het niet verstandig om te kiezen voor castratie. Een poosje alleen thuis is met een rustige opbouw wel haalbaar. Mee in de auto voor niet zo lange afstanden heeft hij inmiddels onder de knie, pardon poot.

Nike is te omschrijven als een kleuter in groot verpakking. Neem de tijd, stuur bij waar nodig en vooral vier het leven. Dat ruimte mag u letterlijk nemen. Niet dat een landhuis een voorwaarde is maar een klein flatje is ook geen optie. Er zijn natuurlijk wat bijkomende kosten qua voeding en medische zorg. Aan de andere kant, dit is zeker een hond die je in je hart sluit. Zijn ontwapende puppyhoofd waar de ondeugd vanaf straalt en een wiebelkont om blij van te worden. Durft u hem een kans te geven? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken alleen op afspraak.