Werkgebied

Het werkgebied van Dierentehuis Den Helder e.o. ‘t Schuthok omvat de gemeente Den Helder/Julianadorp en de gemeente Texel waar zwerfdieren de eerste periode worden opgevangen bij mevr. Huisman van het dierenpension Texel.

Hollands-Kroon-verdeling-plaatjeInwoners van Hollands Kroon kunnen bij het aantreffen van gewonde, dode of zwervende dieren terecht bij de dierenopvangcentra (DOC) in Schagen en Den Helder. Deze DOC’s bedienen het hele gebied van Hollands Kroon voor de opvang en verzorging van zwervende huisdieren en vervoer van gewonde (gezelschaps- en in het wild levende) dieren.

Wij hebben het noordelijk deel: heel Wieringen en een deel van de Wieringermeer, boven de lijn Oom Keesweg en boven de lijn Westerterpweg, Nieuwsluizerweg met de woonkernen Anna Paulowna, Breezand, Wieringerwaard en Van Ewijcksluis.

Het opvangen van zwerf- en dode dieren is een taak van de gemeente. Het gaat hierbij om opvang en verzorging van (gewonde) zwerfhonden, -katten en overige kleine huisdieren zoals knaagdieren.