Shia: als er iemand geluk verdient…

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 12-05-2022
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Shia is een knap zwart tenger poezenmeisje, keurig gecastreerd en met geboortedatum: 12-05-2022. Als je het nou hebt over een katje met pech, dan heb je het zeker over haar. Wat heeft ze al veel meegemaakt in haar leventje tot nu toe! Eens zien of we het een beetje in volgorde kunnen vertellen.

Ze werd in 2022 gevangen met 4 andere kittens en mamapoes. De kittens gingen in gastopvang waar een goede poging is gedaan voor socialisatie. Door omstandigheden kwamen ze wat eerder terug in het asiel dan eigenlijk de bedoeling was. Er was medische interventie nodig met behandeling tegen giardia, een vervelende parasiet in de darmen en vervolgens bleek ze blaasontsteking te hebben. Dat laatste wordt vooral veroorzaakt door stress en is goed aangepakt met speciaal voer. De giardia is al tijden de deur uit dus alles in orde.

Ze werd geplaatst. Bij iemand die meerdere katten had waar ze gewoon mocht zijn zonder torenhoge verwachtingen. Groot was de verrassing dat ze via iemand anders weer voor afstand in het asiel kwam, doorgegeven met niet kloppende informatie waardoor de match veel verdriet gaf. In de nieuwe situatie gaf het plassen toch weer problemen. Dat wil zeggen, Shia plaste uitstekend, alleen niet altijd keurig op de kattenbak. Vanzelfsprekend is in het asiel eerst de urine gecontroleerd, geen afwijkingen. Dus is ingezet op stressvermindering. Destijds gestart met Calm dieetvoer en Zylkene, inmiddels al geruime tijd zonder medicatie en aan de gewone kattenbrokjes! In de open kattenkamer is ze keurig zindelijk met de kanttekening dat ze graag een open kattenbak gebruikt. Met overkapping vindt ze te beklemmend.

Met kennismaken komt ze nieuwsgierig kijken. Even snuffelen aan je hand lukt ook. Aaien mag ook, tenminste als je behoort tot de kring van bekende gezichten en niet te lang en niet te veel. Kortom, met respect voor de eigenheid van Shia. Ze voelt zich inmiddels aardig thuis in de open kattenkamer en hoe gezellig dat ook klinkt, het is natuurlijk ook sneu. Ze kan samen met andere katten maar het is geen plicht. Sterker nog, soms gaat de combinatie helemaal niet zo geweldig, afhankelijk van de katten onderling. De omgang met honden is niet bekend en een gezin met kleine kindjes is, hoe gezellig ook, niet aan haar besteedt. Een nieuwe woonomgeving met veilige buitenruimte zou ideaal zijn.

Denkt u ‘dit katje hoort bij mij’ dan zien we uit naar een kennismaking. Graag weloverwogen, mogen we dat zeggen in het belang van Shia? U bent welkom! We werken op afspraak.