Buddy en Droppy: het is 1 plus 1

 

Ras: Konijnen
Geslacht: Ram en Voedster
Geboortedatum: 06-09-2019 en 03-07-2017
Gecastreerd ja Buddy
Kan met andere dieren: ja worden samen geplaatst

Bijzonderheden:

Buddy is een knappe wildkleur ram, gecastreerd en met geboortedatum: 06-09-2019. Droppy is het zwarte konijntje, een voedster met geboortedatum: 03-07-2017. Samen met de konijnen André en Clover is het 4tal in het asiel gekomen. Met als motivatie dat André en Clover echt een setje zijn en onder voorbehoud gereserveerd voor een nieuw baasje hebben Buddy en Droppy de eer om als eerste voorgesteld te worden.

Ze vinden elkaar wel cool. Eigenlijk is het beter om te zeggen dat ze gewoon wat meer op hunzelf zijn, en dat is prima. Maar komt er wat lekkers dan delen ze liefdevol hetgeen aangeboden wordt en ook het samenwonen an sich gaat zonder nare incidenten. De konijnen woonden buiten waar ze een ren tot hun beschikking hadden en onder toezicht vrije ruimte van de tuin. Het echtpaar vindt het prettig om aandacht en aaitjes te krijgen, opgetild worden hoeft niet direct. Eigenlijk vindt geen enkele konijn dat prettig, als prooidier voelt het nu eenmaal heel onveilig dus lekker met de pootjes op de grond is veel beter.

In de omschrijving lezen we dat Buddy niet zo sportief is ingesteld. Hij wacht gewoon tot het eten naar hem toe komt, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Over eten gesproken: in het asiel eten ze smakelijk de Selective brokjes aangevuld met dagelijks fris hooi en verse groenten. Het principe van een drinkflesje is bekend, al lijkt onze keus om ook een waterbakje aan te bieden zeker te worden gewaardeerd. De zwarte Drop heeft een beetje meer aanloop nodig om zich thuis te voelen. Al die veranderingen, ze moet er nog een beetje op herkauwen.

De konijnen zijn gewend aan de aanwezigheid van een klein hondje en groot fan van zonnebaden. Languit en breedom genieten van de warme stralen, heerlijk. Dus heeft u voldoende ruimte om deze 2 knapperds te huisvesten, een goede verzorging te bieden met genoeg aandacht? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak.