Lucky: what’s in a name

 

Ras: Labrador retriever
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 16-03-2022
Gecastreerd nee
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Lucky is een blonde Labrador retriever, een reu met geboortedatum: 16-03-2022. Oh wat leuk een labrador, we horen het u (bijna) denken! Dat mag maar lees vooral de tekst rustig door want zoals u van ons gewend bent, valt er wel het een en en ander te vertellen.

Zijn leven begon als pup van 7/8 weken in huis gekomen. Een beetje onzeker, angstig hondje maar zeker ook lief en blij. Het eerste bezoekje bij de dierenarts (spannend) gaf eigenlijk al een indicatie dat er wellicht wat extra aandacht nodig was (snappen). Door verschillende persoonlijke omstandigheden waren de mogelijkheden daartoe helaas beperkt. Lucky groeide in formaat en kracht maar ook in gedrag. Enkele privé lessen op de hondenschool hadden hem wel het zit geleerd maar wandelen zonder trekken is niet goed gekomen en contact met andere honden werd ook niet geoefend. Eigenlijk deed hij steeds meer zijn eigen ding en dat terwijl hij van binnen nog steeds dat onzekere hondje was, snel hoog in opwinding. Zeker bij de erfgrens was het resultaat blaffen en onheus gedrag naar andere mensen, idem dito in de auto. Rust en kalmte zowel van de geleider als van de hond doen wonderen, ondersteund met een voertje (het is een labrador met de gebruikelijke liefde voor eten). Woorden als leiding en sturing gaan de rode draad worden in deze tekst. Absoluut geen harde hand!! Hij wil heus wel samenwerken, hij heeft alleen nog niet zo’n goed idee hoe dat moet.

Andere honden vindt hij super spannend. Hij wil graag contact maken maar is snel hoog in opwinding met het risico op uitvallen en onbehouwen gedrag. Is wel uit het gedrag te halen hoewel dat soms wat moeite vergt (evenals staan blijven). Zijn gedrag bij de voerbak is ronduit hebberig. Thuis was er geen land mee te bezeilen en durfde hij ook voernijd in te zetten. Zover ging hij tijdens de gedragstest niet maar we zagen wel het risico. Dus zijn we aan het oefenen om ander gedrag aan te leren (telkens wat lekkers erbij en goed gedrag belonen) want in het dagelijks leven is het geen handige eigenschap. Katten, hm tja. Hij woonde er mee samen maar of het een goed idee is bij een plaatsing? De testkat heeft hij dikke schrik bezorgd en dat terwijl hij het echt niet verkeerde bedoelde (hoge opwinding, blaffen, spelboog, veel te lomp). Lucky zal niet in een gezin met kinderen geplaatst worden. Een poosje alleen thuis moet kunnen, wel rustig opbouwen in een nieuwe situatie.

Het profiel van een nieuwe eigenaar: we zijn op zoek naar mensen met enige kennis van hondengedrag en het aanleren van gewenst gedrag. Lucky is slim genoeg, prima te motiveren met voertjes (het zal u niet verbazen) maar ook een speeltje of stembeloning wordt gewaardeerd. U geeft de richting aan zodat Lucky niet zelf aan het roer hoeft te staan en de leiding bij zijn baasje kan leggen. In hoge opwinding is hij slecht bereikbaar en dus is het belangrijk om eerst wat rust te krijgen zodat contact maken mogelijk is. Een aantal dingen horen nu eenmaal bij het leven zoals normaal bezoek ontvangen (zorgen voor een plek waar Lucky zich veilig voelt), normaal meewandelen en andere honden begroeten (of niet) zonder uitvallen of platwalsen. Geeft u de maat aan? Dan gaan we samen dansen! Voelt u de uitdaging en heeft u voldoende tijd om deze grote leuke lummel het leven door te loodsen? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak.