Twan: zoekt aangepaste woning

 

Ras: Europese korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 03-05-2004
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Twan is een prachtige cypers witte kater, gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 03-05-2004. Het is al weer maanden geleden, we kregen een melding van de dierenambulance dat ze een katje hadden opgehaald dat dringend medische zorg moest hebben. Bij de dierenarts bleek de heup uit de kom, een wond aan zijn linkerpootje en op zijn koppie, een bloedneus; grote kans dat hij is aangereden of ergens van een hoogte is gevallen. Nu is een heup resetten geen eenvoudige opgave bij een kat, het terugplaatsen lukt vaak wel met een roesje (lichte narcose) maar het moet ook blijven zitten. Het katje is een weekend bij de dierenarts in opname geweest, mede ook om hem pijnstillende injecties toe te dienen en warempel, het leek de goede kant op te gaan. In het asiel heeft hij nog weken hokrust gehad en sinds een poosje woont hij in de open kattenkamer. Een eigenaar heeft zich nooit gemeld.

Mensen vindt hij een beetje spannend dus ondanks zijn handicap kiest hij toch graag een hoog plekje om vanaf daar alles in de gaten te houden. Daar zit een risico in want springt hij verkeerd dan is er natuurlijk de kans dat zijn heup weer uit de kom schiet en of het dan nog te herstellen is? Het is ook niet direct een jong katje. Maar tot nu toe redt hij zich prima en we durven plaatsen aan mits… Twan zoekt een rustig thuis waar hij mag zijn wie hij is, op zichzelf en langzaam in vertrouwen geven. Andere katten zijn in principe geen probleem maar hij heeft er ook niets mee. Hij leeft als een eilandje in de open kattenkamer om het zo maar eens te zeggen. De omgang met honden is niet bekend.

In de avonduren als het rustig is, komt hij van zijn hoge troon en daalt hij af naar de diepten van het gewone leven, vooral om naar de kattenbak te gaan en misschien ook even een sportief rondje te doen. Dat laatste behoort tot het geheime leven van Twan. Voor zijn welbevinden krijgt hij dagelijks pijnstilling, beetje Metacam door een lekker zacht hapje, werkt prima. Gezien zijn leeftijd krijgt hij KD brokjes (nierdieet), in het begin vermengt met zacht maar we hebben ontdekt dat hij ook gewoon de brokjes eet.

Bent u een zorgzame eigenaar en gunt u hem in alle rust een eigen warm mandje? Kom kennismaken; u bent welkom!