Kali: het leven is ook ingewikkeld

 

Ras: Kruising middelgroot
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 02-09-2017
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Kali is een knappe kruising, een gecastreerde reu met geboortedatum: 02-09-2017. Volgens het verhaal zou het een kruising Kangal zijn en dat is zeker een optie. Het zou ook de dubbele hubertusklauwjtes verklaren. Als pup gevonden in Griekenland door iemand die veel onderweg was met een camper. Langzaam gingen de jaren tellen, niet van Kali maar wel van zijn baasje en werd het onmogelijk om goed voor de hond te zorgen. Er werd een nieuw baasje gezocht en gevonden. Dat de hond even zou moeten wennen, dat was logisch. Helaas bleek het wat ingewikkelder te zijn.

Na meerdere bijtincidenten, vanuit angst en de komst van een kindje moest de moeilijke beslissing genomen voor herplaatsing, iets wat toch echt niet de intentie was toen Kali in huis kwam. Het verhaal zo beluisterend, de observaties in het asiel en de bevindingen van de gedragstest geven een goed beeld, aan ons de taak om het juiste dekseltje bij het potje te vinden. Aangezien deze hond waarschijnlijk vrij solitair met zijn baas heeft gewoond de eerste 4 jaar en geen gezin met kinderen gewend is, zal hij ook niet met kinderen geplaatst worden. Kali is het type hond dat zijn hart bewaart voor de mensen die hem de ruimte en het respect geven om het vertrouwen te herstellen en dat is geen handige eigenschap in de woelige gezelligheid van een huis met kinderen en vriendjes van kinderen en vrienden van vrienden. Alles wat niet tot zijn inner circle behoort wordt met argwaan bekeken en ook zo begroet.

Andere honden zijn in principe geen probleem. Kali kiest voor negeren of vriendelijk snuffelcontact. Een enkele druktemaker roept irritatie bij hem op en dan reageert hij met uitvallen. Zijn intenties zijn goed zichtbaar waardoor sturing mogelijk is. Geeft dus wel gelijk de opdracht aan een nieuwe eigenaar om gedrag te herkennen en signalen kunnen lezen om niet achter de feiten aan te hollen. Wauw, wat kan hij prachtig zitten, extra mooi als er een worstje in het spel is. Laat de gewone koekjes maar zitten, Kali heeft smaak en gaat voor worst. Hij geeft pootjes op verzoek, af gaat iets moeizamer maar lukt ook en hier komen idem dito. Buiten wandelen vindt hij best spannend, hij is dan erg bezig met de omgeving te scannen. Zo hier en daar heeft hij een beetje tijd om wat te snuffelen gelukkig.  Speeltjes, daar staat zijn hoofd niet naar, gooit u het weg, kijkt hij het na en dat was de actie. Tijdens de test vond hij alles te spannend om te reageren maar zo tussen neus en lippen door laat hij wel degelijk uitvalgedrag zien naar katten. Samenwonen moesten we maar niet doen.

Hoewel we het niet zuiver weten, bij de laatste eigenaar was een andere hond aanwezig, kan Kali waarschijnlijk wel een poosje alleen thuis zijn. Niet te lang en zeker niet te snel, rustig opbouwen. In huis vond hij het lastig als mensen langs zijn plaats liepen of als mensen überhaupt rondliepen. Hij reageerde dan met grommen vanuit een lage houding. Hoewel je zou verwachten dat hij autorijden gewend is vanwege zijn tijd met de camper op pad, vond hij de auto best eng om in te stappen. Met gebruikmaking van een lekkere voertjes lukte het om Kali naar binnen te krijgen en eenmaal in de auto zoekt hij duidelijk steun. U heeft gelijk, het is een  heel verhaal en best iets om over na te denken. We zijn voor deze knappe jongen op zoek naar mensen die hem op de juiste manier kunnen begeleiden, ervaring hebben met rugzakhoudende honden. Bent u zijn forever match, weet dan dat u een vriend voor het leven heeft. Want als Kali zijn hart geeft, is dat voor altijd. Dat geeft een verantwoordelijkheid. Kunt u hem vertrouwen geven en tegelijk sturing bieden zodat alles in goede banen loopt? Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Let op, we werken alleen op afspraak.