David: zoekt vriendschap

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 03-06-2017
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

David is een knappe zwart witte kater, gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 03-06-2017. Hij liep al maanden bij de vinder in de buurt, was al eens gedeeld en had een bezoekje van de dierenambulance gehad om te zien of hij misschien gechipt was zodat op die manier zijn baasje gevonden kon worden. Geen van de inspanningen had het gewenste resultaat en zo kwam hij uiteindelijk in het asiel want zo rondhangen op straat is ook niet alles.

We kunnen rustig stellen dat hij het 3x niets vond. Zo overdag hield hij zich wel rustig maar ‘s avonds als iedereen stil was besloot hij om de boel eens op te schudden zodat de mensen van ‘t Schuthok ook iets te doen hadden. Kleedje verschoven, kattenbak half op de kant, waterbakje verplaatst, dat soort dingen. Had alles te maken met dat hij eigenlijk een gaatje zocht waardoor hij kon verdwijnen, we snappen het wel. In de open kattenkamer waar David inmiddels is ligt hij ontspannen op een hoog plankje, af te wachten wie er bij hem op audiëntie komt.

Contact maken vindt hij spannend, in eerste instantie met miauwtje en even snuffelen. Daarna wil hij toch wel eerst schriftelijk in 3-voud een aankondiging voor hij zich laat aaien. Is het goed, dan is het goed. Tijd en rust zijn handreikingen om vertrouwen te laten groeien en is het zover, dan weet hij ook echt te genieten van het aaien. Momenteel deelt hij het verblijf met een aantal soortgenoten; David volgt zijn eigen weg. Zijn voorgeschiedenis, het verhaal van zijn jeugdige jaren is in nevelen gehuld. Gezien zijn in het begin terughoudende gedrag is een match met een jong gezin niet zo’n goed idee. De mogelijkheid om naar buiten te gaan in de toekomst wordt zeer op prijs gesteld en is een  voorwaarde voor deze happy kater.

Wat denkt u? Zullen we kennismaken? U bent welkom! We werken op afspraak.