Luna2: kijk, ze ‘lacht’!

 

Ras: Kruising Herder
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 12-06-2017
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

UPDATE: in november 2022 mocht Luna2 gezellig mee speuren. Zeker en vast de eerste keer in haar leven maar eigenlijk hoefden we niet zoveel uit te leggen. Oh die mevrouw heeft iets lekkers? En als ze wegloopt moet ik haar weer vinden? Oké doen we! Dat alles onder deskundige leiding van Petra van Speurhonden Texel en dierverzorger Marjan. Een toppertje!

Luna2 heet natuurlijk officieel gewoon Luna, het is alleen wat verwarrend met 2 Luna’s in het asiel. Vandaar het ‘Luna’ en ‘Luna2’, zo doen we het ook maar op de werkvloer. Luna2 is een kruising herdertje zo ongeveer, een gecastreerd teefje met geboortedatum: 12-06-2017. Oorspronkelijk komt ze uit Roemenië maar haar laatste baasje had haar gewoon van andere mensen in Nederland. Reden van herplaatsing heeft alles te maken met privé omstandigheden van de eigenaar en ja, ook wel door het gedrag. By the way, de titel van dit stukje tekst is niet overdreven. Wil je haar aanlijnen of kijk je naar haar is het net alsof ze lacht hoewel sommige mensen het ook zouden kunnen zien als net alsof ze wil happen. In feite is het een soort grimas uit onzekerheid, een twijfel tussen ‘ik wil naar je toe’ en ‘ik vind het ook eng’. Schrik is niet nodig want het is een vriendelijke hond, alleen behoorlijk onzeker in het contact met mensen. Eenmaal bekend wil ze graag geknuffeld worden en dicht bij je zijn. Mannen vindt ze volgens de informatie enger dan vrouwen. Genderneutraal is niet aan Luna2 besteedt sorry. Vooral grote stoere mannen. Wellicht heeft ze ooit minder prettige ervaringen met mannen gehad. Ook harde geluiden vindt ze eng.

Als Luna2 blij is gaat ze blaffen. En als ze iets spannend vindt. Alleen thuis blijven daarentegen is geen probleem. In een nieuwe situatie even rustig opbouwen is wel belangrijk. Soortgenoten vindt ze eigenlijk een beetje eng. Heeft ze voor haar gevoel geen mogelijkheid voor ontwijken, kan ze onaardig reageren en uitvallen. Dat los je niet op met correctie, daarmee gaat ze andere honden niet leuker vinden integendeel, maar is goed om te buigen door haar een veilige keus aan te bieden en te begeleiden. Katten, wat moet je daar nu mee?! Volgens Luna2 is najagen een goede optie, of als dat niet handig is negeren, dat werkt ook. Samenwonen met 1 of meerdere poezenbeesten is dan ook geen goed idee. In feite geldt hetzelfde voor kinderen. Nee niet najagen maar ze wordt er wel bloednerveus van en eigenlijk wordt daar niemand blij van. Op zich luistert ze best goed hoor, ze komt als je roept en gaat keurig zitten als je dat vraagt. Dat komen op commando betekent overigens niet dat ze ook los kan lopen! De jongedame gaat stropen als ze de kans krijgt: meerkoetjes, hazen e.d.. Een sloot is daarbij geen hindernis, ze is wel in voor een duik in het frisse water, hier met die meerkoet. Helaas voor haar hebben wij daar een stokje voor gestoken. Weer op de kant heerlijk rennen door het hoge gras en rollen, een feestje om te zien. Als ze blij is wil ze ook wel aan de riem trekken. Rustig bijsturen, alles komt goed.

Luna 2 heeft last van een voedingsallergie wat zich uit in huiduitslag en pijnlijke oren. Tenminste als ze iets anders eet dan haar hypoallergene brokken. Ze vindt het niet echt smakelijk maar moet het doen met Royal Canin Anallergenic en alleen haar eigen speciale tussendoortjes. Met dit dieet en na behandeling ziet ze er weer keurig uit. Het is mogelijk dat ze af en toe een kuurtje oorzalf nodig heeft. Let op, geen oorcleaner, daar reageert ze erg slecht op. Dus hoe schattig ze ook kijkt, een broodje kaas moet u helemaal alleen op eten. Ze is een beetje mollig en heeft niet zo heel veel conditie. Dat wordt lekker wandelen met wellicht een fris zwemwatertje tussendoor. Bijkomend voordeel, ze vindt het reuze gezellig mee in de auto. Heeft u een warm hart voor dit wat onzekere meisje op zoek naar een liefdevol thuis? U weet het zeker, u bent haar perfect match? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak.