Vince: ‘ik blijf nog even op afstand’

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 06-05-2017
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 09-12-2018: Vince heeft de liefde van zijn leven gevonden: Crazy Eyes! En sinds kort is ook Pimmetje erbij gesignaleerd, gezellig samen slapen, veel leuker dan alleen.

 

 

Update 08-09-2018: Vince bleef een beetje last houden van niet al te stevige ontlasting, samen met de andere katten in de kattenkamer. Na een tijdje zoeken is de oplossing gevonden: hij krijgt I/D dieetbrokjes voor een betere spijsvertering en dat helpt!

Vince is een knappe pastelrode gecastreerde kater met cyperse aftekening. Zijn geboortedatum is geschat en vastgesteld op: 06-05-2017. Het is een katje afkomstig uit een grotere groep katten die bij de vinder half in en om het huis woonden. Vandaar dat Vince gewend is om zijn eigen gang te gaan. Hij vond het hokjesverblijf achter in quarantaine niet echt leuk (eigenlijk echt niet), is nu aan het wennen in de open kattenkamer. We vermoeden dat hij dat een hele verbetering gaat vinden.

Contact met mensen, daar is hij zeer onwennig mee. Eigenlijk blijft hij liever op een afstandje, het hele concept van gezellig knuffelen snapt Vince (nog) niet zo goed. Leg je teveel druk en vindt hij het te spannend worden, dan kan hij minder vriendelijk reageren. Dat is niet omdat het een boze kat is, de onderliggende emotie is angst. Niet zo vreemd als je semi buiten bent geboren, wel de voordelen van samenwonen met mensen kent in de zin van lekkere hapjes maar niet als jong katje veel in handen is geweest. Met tijd, liefde en geduld gaat er vast verbetering komen. Een carrière als schootkat is wel heel erg positief gedacht, dat lijkt niet reëel. Aan de andere kant, wonderen bestaan, je weet maar nooit.

De drukte van een jong gezin laat hij graag aan zich voorbij gaan, Vince heeft liever meer rust en ruimte om te wennen. Keurig kattenbakzindelijk en ja, als hij zich helemaal thuis voelt zou hij graag de kans willen om naar buiten te gaan. Met het medische controlerondje is een hartruisje geconstateerd, niet ernstig en medicatie is nog niet nodig maar we willen het ook niet onvermeld laten. Wilt u hem een kans geven op huiselijk geluk? Kom kennismaken; u bent welkom!