Stanley: spannend leven…

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 08-05-2017
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 16-01-2019: we zien zeker stapje vooruitgang bij Stanley, hij durft al dichterbij te komen en laat zich in combinatie met voertjes ook voorzichtig aaien (zie filmpje). Niet altijd en ook niet bij iedereen maar toch, wij denken het vermelden waard. Wat zou hij graag samen met Pimmetje, of in ieder geval met een andere kat samen geplaatst willen worden…

Update 08-09-2018: Stanley bleef een beetje last houden van niet al te stevige ontlasting, samen met de andere katten in de kattenkamer. Na een tijdje zoeken is de oplossing gevonden: hij krijgt I/D dieetbrokjes voor een betere spijsvertering en dat helpt!

Stanley is een mooie zwart witte gecastreerde kater met geschatte geboortedatum: 08-05-2017. Net als Vince komt hij uit een grotere groep katten die bij de vinder half in en om het huis woonden. Ook Stanley is min of meer gewend om zijn eigen gang te gaan. In het asiel vindt hij alles heel erg spannend. Al die nieuwe geluiden, andere mensen en niet te vergeten dat hondengeblaf relatief dichtbij. Hij is nu bezig aan zijn invoegtraject in de open kattenkamer, we vermoeden dat hij dat een hele verbetering gaat vinden.

Contact met mensen, daar is hij onwennig mee. Bij de meeste mensen blijft hij op een afstandje, een enkeling durft hem meer te benaderen. Hij laat zich aaien, om eerlijk te zijn is dat meer ondergaan, het laten gebeuren dan dat hij er van geniet. Met kleine stapjes hopen we dat het gaat verbeteren met de tijd en dat hij ontdekt dat het eigenlijk best fijn is om door mensen geaaid te worden. Straks los in de open kattenkamer is dat lastiger. De ervaring leert dat dit soort katten een verstopplekje zoeken maar dezelfde ervaring leert ook dat met ontspanning en geen druk vaak zelf ontspanning groeit waarmee ook de contactmogelijkheden. Plus: lekkere hapjes doen wonderen. Misschien is een carrière als schootkat iets te positief, aan de andere kant, je weet maar nooit.

De drukte van een jong gezin laat hij graag aan zich voorbij gaan, Stanley heeft liever meer rust en ruimte om te wennen. Keurig kattenbakzindelijk en ja, als hij zich helemaal thuis voelt zou hij graag de kans willen om naar buiten te gaan. Wilt u hem een kans geven op huiselijk geluk? Kom kennismaken; u bent welkom!