Twister: verblijft in kraakwoning

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 03-02-2023
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

UPDATE: Twister verlaat steeds vaker zijn ‘kraakwoning’ om gezellig daarbuiten een plekje te vinden waar hij heerlijk kan dommelen in het zonnetje. Met kleine stapjes steeds meer contact…

Twister is een knap cypers wit katertje, inmiddels gecastreerd met geschatte geboortedatum: 03-02-2023. Net als Timmie komt hij van de overkant (Texel) waar hij met een groep katten de omgeving onveilig maakte. Allemaal leuk en gezellig maar het werd allemaal wel veel zo met elkaar en dus kwam ook hij in opvang.

Inmiddels is hij van het hokjesverblijf verhuisd naar de open kattenkamer waar hij zijn intrek heeft genomen in het konijnenhok in de buitentuin. Gezeteld in zijn mandje vindt hij het prima dat het eten voor zijn neus geserveerd wordt. Verder graag enige afstand behouden, iets wat hij laat merken door een blaasje voor het geval u zijn gezichtsuitdrukking niet opmerkt. Hij heeft dus een beetje tijd nodig. Dat de andere kat gezellig even komt buurten geeft geen onenigheid maar van Twister lijkt het niet te hoeven.

Van zijn voorgeschiedenis is niets bekend. Heeft u vragen als ‘kan hij met honden overweg’ of ‘is hij leuk met kinderen’, dan is het antwoord op de eerste vraag: geen idee en op de tweede vraag: hm wij kunnen hem ook nog niet echt aaien. Hoe hij zich in de tijd gaat ontwikkelen is een beetje koffiedik kijken. Een echte schootkat is niet helemaal de verwachting. Aan de andere kant, wat geeft het een voldoening als er langzaam meer vertrouwen komt maar dat moet natuurlijk wel bij u en uw levenssituatie passen.

Hij wil graag de optie om naar buiten te mogen. Heeft u net zo’n fijn konijnenhok of een ander veilig hoekje vanwaar hij stapjes mag maken naar meer vertrouwen? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak.