Yuna: zoekt talentje

 

Ras: Mechelse herder
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 25-03-2022
Gecastreerd nee
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Yuna is een knap hondenmeisje behorend tot het ras Mechelse herder. Haar geboortedatum is: 25-03-2022. In het asiel gekomen mede door een aantal moeilijke dingen en inmiddels draait ze aardig mee in de dagelijkse routine én ze heeft de harten veroverd van de medewerkers.

Bij de eigenaar is het hondje zo’n 6 maanden geleden in huis gekomen en dat viel niet mee. Dat aan de zindelijkheid gewerkt moest worden, dat was heus wel ingecalculeerd maar dat het in de praktijk betekende dat ze vrijwel alleen haar behoeften in huis doet, dat was toch wel behoorlijk pittig. Maar misschien moeten we zeggen dat Yuna wel zindelijk is, alleen op de verkeerde plaats. Opvallend is namelijk dat ze specifiek naast de bench poept en plast, de bench zelf houdt ze keurig schoon. Maar buiten met de wandelingen doet ze vrijwel niets. In het asiel weet ze prima het verschil tussen binnen- en buitenkennel, dat is echter niet te vergelijken met een huiselijke situatie. We gaan er dus vanuit dat de zindelijkheid op pupniveau begeleid moet worden.

Ze wil heus luisteren, aan haar inzet ligt het niet. Concentratievermogen is een ander verhaal maar oké, het is ook nog jong hondje. Netjes meelopen aan de lijn hm, ze trekt behoorlijk. Enthousiasme, niet geleerd maar ook omdat te druk in haar hoofd de onzekerheid doet toenemen waardoor ze ook weg wil uit de situatie. Snuffelen geeft dan wat rust en focus en Yuna gebruikt haar neus met volle overgave! Voertjes hebben haar voorkeur, speeltjes vindt ze wel leuk maar staan op 2e plan. Misschien wel 3e plan want belonen met stem doet haar reageren met een volle jump up waarbij ze gelijk even probeert je oren uit te soppen. Jazeker, Yuna kan multitasken.

Het onzekere, vaak steun zoeken zien we in de gedragstest ook duidelijk terugkomen en was/is een groot obstakel voor alleen thuis blijven. Ze is heel graag bij de mens(en) waar ze zich veilig voelt; na een wat voorzichtige kennismaking krijg je al snel toegang tot haar hart. Het niet alleen willen blijven uit zich in slopen. Een bench vindt ze prima zolang het deurtje open blijft. Merkt ze dat ze opgesloten wordt en/of alleen gelaten is het paniek. Dat betekent een heel rustige opbouw op het tempo van Yuna in combinatie met het vergroten van zelfvertrouwen. Gelet op dit alles is een thuis met kinderen geen goede match en ook katten zijn niet haar ding. Soortgenoten vindt ze leuk, het is kennismaken en spelen of kennismaken en doorlopen afhankelijk van het gedrag van de andere hond. Niets mis mee.

Haar hoge motivatie voor voer is tegelijk iets om rekening mee te houden. Met heel lekkere dingen (beetje zacht, fijn bot) laat ze signalen zien van ‘afblijven, is van mij’. Helemaal logisch vanuit Yuna gedacht maar niet zo handig in het dagelijks leven. Strijd leveren is niet de bedoeling, op een positieve manier leren omdenken levert veel meer op: we geven u graag alle informatie. Oké we ronden af, naar wat voor baasje zijn we naar op zoek? Op de eerste plaats een leuk iemand met tijd en kennis die haar de tijd geeft om te groeien. Vanuit rust en regelmaat op weg naar een avontuurlijk actief leven zodat ze zich ten volle kan ontplooien. Bent u haar perfect match? Dan willen we graag kennismaken, u bent welkom! We werken op afspraak.