Luna: het leven is spannend

 

Ras: Kruising groot
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 13-07-2020
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

UPDATE: wat begon als een ideetje pakt eigenlijk heel erg leuk uit. Luna deelde al de speelweide met Spiros (afgewisseld met Nike) maar nu ook de kennel. Zo’n stabiele man is heel belangrijk (ze wordt dan ook bij voorkeur bij een andere hond geplaatst), al zien we Spiros soms wat vermoeid kijken: die vrouwen ook altijd, grijns.

Luna is een knap hondenmeisje (gecastreerd), een grote slanke hond met geboortedatum: 13-07-2020. Oorspronkelijk komt ze uit Portugal, 4 maanden leeftijd, een bang hondje. Natuurlijk hoopten de eigenaren dat het wel zou wennen en verbeteren. Er is ook hulp gezocht, puppycursus gevolgd maar de trieste constatering was dat het eigenlijk steeds een beetje erger werd. Omdat ze alles eng vindt blaft ze vaak en veel. Het resultaat was dat er toch wat problemen ontstonden met buurtbewoners en eigenlijk was het voor niemand een goede situatie. Niet voor de baasjes en ook niet voor Luna. Juist ook in het belang van de hond is gekozen voor herplaatsing.

Met bovenstaande intro zal het niemand verbazen dat ze in het asiel ook een beetje tijd nodig heeft gehad om te wennen. De andere honden vond ze eigenlijk wel gezellig. Bijna stak ze haar neusje bij Monti om de hoek die daar helemaal niet van gediend is, oeps. Gelukkig zijn er andere soortgenoten die even gezellig snuffelen geen probleem vinden. Hoewel ze soortgenoten heel gezellig vindt kiest ze wel voor de voorzichtige benadering. Grote lompe honden hebben niet haar voorkeur, dat is iets teveel van het goede. Na de kennismaking wil ze graag spelen.

Luna vindt veel dingen eng en kiest in dergelijke gevallen voor vluchten. Het gevolg is ook heel erg aan de lijn trekken en ook op de speelweide zien we haar scannen: kan ik weg? Nee? Oh oké. Contact maken vindt ze moeilijk, er is zoveel wat ze in de gaten moet houden. En toch, als je rustig de tijd neemt komt ze zachtjes bij je snuffelen. Weersta de verleiding om te aaien maar geef haar de ruimte. Veilig voelen betekent ook in je eigen tempo mogen groeien en dingen accepteren zoals ze zijn. Bezoek ontvangen is moeilijk, het levert veel blaffen op (blaffen uit angst). Als mensen rustig zitten, de koffie is geserveerd zeg maar komt Luna ook wel om een hoekje kijken maar wil iemand naar de toilet (om maar even een voorbeeld te geven) begint het blaffen weer. De eigen mensen behorend bij het gezin waren oké, al had Luna een duidelijke voorkeur voor één persoon. Alleen thuis blijven gaat niet goed. Het geeft zoveel spanning dat ze ook dan veel blaft en iets stuk maakt. Een bal met snoepjes leidt even af maar is geen echte oplossing. Een bench gewend, echt leuk vindt ze het niet.

Met haar sierlijke uiterlijk zou je verwachten dat jachtpassie aanwezig is. Dat laat ze niet zien maar dat kan ook te maken hebben met haar angst en onzekerheid. Tijdens de oefenwandeling heeft ze een beginnetje gemaakt met een waterkipje te stalken dus het is wel een puntje van aandacht. Ze is niet gewend aan samen te leven met katten. In principe is ze zindelijk, alleen als de angst te groot is doet ze een plasje in huis. Mee in de auto, alleen als het moet en korte stukjes. Luna is namelijk behoorlijk wagenziek. Ze vindt het leuk om te spelen, ze  heeft dan iets kat-achtigs in haar gedrag. Kleine kanttekening: van die flostouwen zijn een beetje gevaarlijk, ze pluist het uit en eet ook delen op.

U raadt het al, we zijn voor dit hondje op zoek naar speciale mensen. Geen drukke omgeving of gezin met kinderen. Een hond als soortgenootje zou een positieve uitwerking kunnen hebben. Geduld en kennis van hondengedrag zijn noodzakelijk plus niet al te hoge verwachtingen. Uw beloning? Een zacht hondensnuitje, een blik die zegt: wij samen is voldoende. Wilt u meer weten? Of zelfs kennis komen maken? U bent welkom! We werken op afspraak.