Chica: de wind komt van eh…

 

Ras: Kruising Staffordtype
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 06-08-2012
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

DRINGENDE OPROEP!! Lieve mensen, we hebben serieus uw hulp nodig. Of beter gezegd, Chica heeft uw hulp nodig want het gaat niet om ons, het gaat om het welzijn van de hond. De ‘jongedame’ van bijna 12 lentes jong is al een poosje in het asiel en kan slecht omgaan met de situatie zoals het is. Dat uit zich in dwangmatig gedrag, met name als er veel opwinding is. Natuurlijk doen we ons best om het zo goed mogelijk voor haar te regelen maar binnen de context van een asielomgeving zijn de mogelijkheden beperkt. We weten dat een gewone plaatsing niet voor de hand ligt gezien haar leeftijd en medische geschiedenis. Dat is hard maar wel de waarheid. Dus mag ze geplaatst worden met de voorwaarde dat wij in kosten verantwoordelijk blijven voor de benodigde medische zorg. Voeding en dagelijkse verzorging zijn natuurlijk wel voor de eigenaar.

Een paar dingen die u moet weten: Chica loopt niet stabiel maar doet het redelijk met dagelijkse pijnstilling (momenteel Previcox). Lange wandelingen horen dus niet binnen uw takenpakket. Tegen ongewild urineverlies krijgt ze 2x daags Enurace 50 mg. Ze ziet niet zo goed meer en hoort ook niet meer alles. Maar geniet van wat aandacht en wat lekkers met overgave, een wandelingetje, beetje de clown uithangen, dat soort dingen. Andere honden vindt ze niets. Een nieuw baasje moet daar verstandig mee om kunnen gaan.

Heeft u een mogelijkheid om haar gelukkig te maken? Voor hoelang? Dat is lastig in te schatten. Haar tijd is beperkt, zo reëel zijn we wel. En toch, ergens moet toch… Delen? Ja graag! Wilt u meer weten? Bel 0223-631447 of stuur een mailtje naar info@schuthok.nl

UPDATE: we zijn er een beetje verdrietig van. Chica loopt namelijk niet helemaal gecoördineerd en natuurlijk is ze een dagje ouder maar van pijn wordt niemand blij. Op advies van de dierenarts is ze op pijnstilling gezet en dat lijkt te helpen (Rimadyl 1x daags). Daarnaast viel het op dat het kleed in de kennel vaak wat nat was van urine. Dat onderzoek liet geen bijzonderheden zien dus zijn we gestart met propalin om de sluitspier van de blaas wat sterker te maken. En dat helpt! Het is iets dat vaker gezien wordt bij (oudere)  gecastreerde teefjes. Het zou ook verband kunnen houden met de aansturing van de achterhand. Of een combinatie van beiden. Wees gerust, haar goede humeur en opgewekte levenshouding heeft er niet onder te lijden maar toch…  verdrietig om zo in het asiel te moeten zijn, wachtend op een wondertje.

Chica is een opgewekt hondenmeisje (gecastreerd). In haar paspoort staat pitbull vermeld; het is duidelijk iets van kruising stafford met geboortedatum: 06-08-2012. Door een combinatie van omstandigheden ging het al een poosje niet zo goed in huis waardoor ze eigenlijk wat tekort kwam binnen de mogelijkheden van haar baasjes. Daarom de verhuizing naar het asiel, iets wat ze moedig aanvaart. Opmerking onzerzijds: graag zo kort mogelijk.

Goed mogelijk dat u bij haar geboortedatum dacht: ach gosh maar wat een power heeft dit dametje! Vooral met een speeltje zit er zo ongeveer een springveer in de billen. Voer-zoek-spelletjes vindt ze ook geweldig, ze gebruikt graag haar neus en ze heeft een gezonde eetlust. Super handig dat ze best wat heeft geleerd. Vlot wordt voldaan aan commando’s zoals zit, wacht en kom hier. Oké ‘af’ was iets lastiger maar lukte ook netjes. Alleen het lossen van een speeltje is een dingetje. Voor alle wilde spelletjes geldt wel enige mate dus niet heel hoog laten springen maar gewoon een beetje lager. Als seniorenhond is het zicht wat minder, haar neus doet het nog super en ook met de oortjes is niets mis. Geen richtingsgevoel die flappers, daar heeft u gelijk in. Gelukkig heeft dat geen invloed op de functie.

Over samenwonen met katten kunnen we kort zijn: niet doen. Andere honden zijn niet favoriet. Chica laat zich prima sturen en doet ook haar best om ze te negeren maar het moet wel een beetje redelijk blijven. Dus dat vraagt een verstandig beleid. Mensen vindt ze geweldig. Kleine mensjes ook maar daar zijn wij wat voorzichtig mee. Een gezin met wat oudere kinderen of een volwassen omgeving is prima passend. Een poosje alleen thuis blijven is geen probleem. Mee in de auto is een uitje vooral als de rit stopt bij een fijn wandelgebied. Bij lange afstanden gaat ze gewoon lekker slapen. Alles bij elkaar lijkt het ons een prima uitnodiging om kennis te komen maken dus geeft u ons een belletje of mailtje? U bent welkom! We werken op afspraak.