Roepie: gaat voor een ontspannen 2e helft

 

Ras: Kruising klein
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 04-07-2015
Gecastreerd nee
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Update: helaas bleek de match samen geen juiste beslissing. Roepie vond het heel lastig om zijn rust te vinden, de andere hond werd er ook wat blafferig van, alles bij elkaar iets teveel van het goede. Terug in het asiel heeft Roepie zijn bakje brokjes leeg gegeten en zich in zijn mandje omgedraaid en… geslapen. Kom maar op met de toekomst. Wel met rust, regelmaat en reinheid graag.

Roepie is een knap manneke, kruising Sheltie? met geboortedatum: 04-07-2015. Als jonge hond van ruim een jaar was hij ook bij ons, werd geplaatst en is nu helaas terug gekomen wegens veranderingen in de persoonlijke omstandigheden van zijn baasjes en daardoor onvoldoende mogelijkheden voor een goede verzorging. De oude tekst kunnen we grotendeels overnemen, al heeft hij zeker het nodige bijgeleerd in positieve zin.

Zoals hij op de foto’s staat, zo is Roepie: een beetje terughoudend, niet zo dapper, wat onzeker. Met een rechtstreekse benadering doet hij een stapje terug. Geef hem de tijd om rustig te snuffelen en kennis te maken, dan mag je hem aaien en wil hij best graag samenzijn. Het is een slim hondje met kennis van verschillende commando’s zoals zit, pootje, high five, mand enz. Ook een balspelletje, u gooit weg – hij brengt terug, valt in goede aarde. Een blij goed zo! of een voertje wordt gezien als beloning en zo’n balletje apport is een feestje op zich. Gewoon samen bezig zijn, stoer op pad.

Is Roepie waaks? Hij heeft de neiging om snel te waarschuwen, eigenlijk vooral omdat hij het zelf wat spannend vindt. Wat rust geeft is zorgen dat hij geen vrij uitzicht heeft waar iedereen voorbij loopt en zijn mand op een veilige plaats zodat hij ook zijn rust kan nemen. Voor de foto’s is hij netjes uitgekamd en zelfs gewassen. Dat was niet helemaal zijn idee van een gezellige middag maar met een beetje positieve sturing liet hij het braaf gebeuren en het resultaat is de moeite waard. Andere honden zijn een beetje eng. Dat uit zich in blaffen, soms uitvallen en een enkel uitverkoren typetje mag zich warmen aan zijn liefde. Dan is het dik spelen. Samenwonen met katten is onbekend. In het contact buiten kiest hij liever voor negeren en ontwijken van die toch wel vreemde wezens.

Met een rustige opbouw is een poosje alleen thuis zeker haalbaar. Niet te lang en niet altijd want samen is alles veel leuker. Kinderen vindt hij lastig. Dat is geen onwil maar meer spanning en wat eng. In combinatie met zijn leeftijd en al een beetje staar zijn we op zoek naar thuis zonder kleine kindjes. Vanaf puberleeftijd is  bespreekbaar met een voorkeur voor een volwassen woonomgeving. De informatie leert dat Roepie wat wisselend is met eten. In het asiel eet hij tot nu toe elke dag braaf zijn bordje leeg. Overigens kan een kilootje minder geen kwaad, sorry knappe man dat we dat zo hardop zeggen. Heeft u een warm hart voor de grappige, slimme, niet zo vrijpostige types en past dit hondje perfect bij u en bij uw leven? Pak de telefoon, schrijf een mail en kom kennismaken, u bent welkom! We werken op afspraak.