Wanda: a rabbit called?!

 

Ras: Konijn
Geslacht: Voedster
Geboortedatum: onbekend
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 05-06-2019: het leek zo mooi, kennisgemaakt in het asiel en samen gelukkig naar huis. Helaas bleek het geen goede match, Wanda was veel claimend voor meneer Konijn, hij werd er bloednerveus van. Met groot verdriet is ze retour gekomen en op zoek naar haar grote ware liefde…

Wanda is een prachtig wildkleur konijntje, een voedster. Haar leeftijd is niet bekend, ze is zwervend aangetroffen. We hebben het vermoeden dat ze jong van leeftijd is, maar durven geen harde uitspraken te doen aangezien leeftijd schatten bij konijnen vrijwel onmogelijk is door de doorgroeiende tanden. Een jong diertje of een senior is wel te zien, alles er tussenin is lastig.

Het is een vriendelijk diertje, een beetje afwachtend. Het lijkt alsof ze wat onwennig is met mensen, maar met een beetje tijd en geduld gaat het helemaal goed komen. Net als de meeste konijnen vindt ze oppakken wel spannend. Niet zo gek want voor konijnen komt het gevaar meestal van boven en dat instinct is nog behoorlijk aanwezig. Ze komt nieuwsgierig snuffelen als je bij het hok komt, altijd in voor een lekker hapje. Wat zou het mooi zijn als ze mag gaan samenleven met een rammetje. Vanzelfsprekend wel gecastreerd om voortplanting te voorkomen. Een konijn alleen houden is het recept voor eenzaamheid, geen goed idee dus.

Behalve een soortgenootje is voldoende ruimte ook heel belangrijk. De standaard konijnenhokken te koop zijn eigenlijk altijd te klein. Wat is er nu mooier dan blij bewegende konijnen, malle sprongen makend, die na alle inspanning heerlijk tegen elkaar aan weer op adem komen, het ware konijnengeluk. Een goede verzorging met verstandige voeding, voldoende hooi en vers water is vanzelfsprekend, hoeven we niet meer uit te leggen toch?

Terug naar Wanda, bent u al een beetje verliefd? Kom kennismaken, u bent welkom!