Rissi: zoekt knappe vrouw, lief mag ook

 

Ras: Konijn
Geslacht: Ram
Geboortedatum: 05-07-2017
Gecastreerd: ja (vanaf 22-11-2019 is dating mogelijk)
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Update 10-12-2019: Rissi en het konijnenmeisje: het leek zo mooi, nog een beetje spannend maar hij mocht gaan samenwonen. Helaas heeft de nieuwe eigenaar te grote stappen genomen door de dieren te snel volledig bij elkaar te huisvesten, mevrouw konijn raakte beledigd, er ontstond ruzie en Rissi kwam terug in het asiel. Hij is dus op zoek naar een nieuw thuis en nieuwe liefde.

Update 01-11-2019: vrijdag 25 oktober is Rissi gecastreerd, vanaf 22 november is kennismaken met een lief konijnenmeisje mogelijk.

Rissi is een mooi wit bruin konijn, middelgroot, een rammetje met geboortedatum: 05-07-2017. Samen met zijn broer Rabbit in het asiel gekomen in verband met privé omstandigheden van de eigenaar. Het is bijna een klassiek verhaal: 2 konijntjes, 2 rammetjes. De eerste maanden gaat het nog goed tot de hormonen hun werk gaan doen en de onenigheid van start gaat. Dat loopt al snel uit de hand tot vechten aan toe en sinds die tijd leven de heren –  broeders apart van elkaar.

De dieren stonden buiten en werden heus goed verzorgd. Alleen het aandacht geven kwam er niet altijd van. Oppakken zijn ze duidelijk niet gewend en vinden ze best een beetje spannend. Het aaien gaat al meer ontspannen, nieuwsgierig komt hij kijken of er misschien een lekker voertje te scoren valt, de boef.

Om samen te leven met een konijnendame is castratie noodzakelijk. Een van de voorwaarden bij plaatsing van onze asieldieren is immers dat er niet met de dieren gefokt gaat worden. Verder stelt hij een ruime woonomgeving zeer op prijs, evenals een goede verzorging met lekker eten en voldoende hooi voor een goede spijsvertering. Zo af en toe wat groente voor de broodnodige vitamientjes en het geluk is compleet.

Komt u kennismaken? U bent welkom!