Pip en Nikey: we zijn weer samen!

 

Ras: Konijnen
Geslacht: Voedster en Ram
Geboortedatum: onbekend
Gecastreerd ja Nikey
Kan met andere dieren: ja samen plaatsen

Bijzonderheden:

Pip en Nikey, 2 leuke klein formaat konijntjes. Pip is de voedster, bruin wit. Nikey is het inmiddels gecastreerde rammetje en grijs wit. Leeftijd is niet bekend. Eigenlijk is het een sneu verhaal want de bedoeling was zo goed. Gezellig 2 konijntjes een goed leven willen bieden, terecht komen op een adres waar heel veel konijnen waren en deze 2 dieren een nieuw thuis zochten. Blij mee naar huis waar blijkt dat de konijntjes een beetje moeilijker in de omgang zijn dan verteld. Niet zo handig in combinatie met kinderen.

De oude eigenaar had verteld dat één van de konijntjes gecastreerd was. Nu is dat het meest waarschijnlijk bij een rammetje maar bij Nikey waren echt nog balletjes aanwezig, oeps. In het asiel zijn de konijntjes direct apart van elkaar gehuisvest en is met de dierenarts een afspraak gemaakt. Fingers crossed maar nee, er zijn gelukkig geen jonge konijntjes geboren. Sorry, natuurlijk is het schattig maar er zijn zoveel konijntjes die een goed thuis zoeken. Nu, een aantal weken later zijn Pip en Nikey opnieuw aan elkaar voorgesteld en na de eerste opwinding (Nikey viel even terug in zijn oude rijgedrag) woont het stel weer gezellig samen. Veel beter dan alleen.

Nikey is een bang konijntje, Pip ook wel maar iets makkelijker te pakken. En nee, dat is van beide dieren geen hobby maar soms moet het even. Uit ongemakkelijkheid en ter verdediging worden ook wel gromgeluidjes gehoord. Dat kan als vervelend worden ervaren maar is aan de andere kant ook gewoon wat het is: communicatie. Een beetje rekening houden en zorgen voor veiligheid zal met de tijd wat meer ontspanning geven. Meer ontspanning zorgt voor afname van het gedrag. Het is duidelijk, Pip en Nikey zijn gewoon 2 mooie konijntjes om te verzorgen en om naar te kijken. Samen met kindjes geen goede combinatie.

Een fijne ruimte om lekker te bewegen, uitdaging door de lekkere hapjes eens creatief aan te bieden dan enkel in een voerbakje, voldoende hooi voor een goede darmwerking en natuurlijk een goede verzorging. Moet te doen zijn toch? Wilt u kennismaken? U bent welkom! We werken op afspraak.