Nijn: wie wil mijn nieuwe baasje zijn?

 

Ras: Konijn
Geslacht: Voedster
Geboortedatum: 08-08-2016
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Nijn is een schattig hangoorkonijntje, ergens tussen klein en middelgroot in. Het is een voedster met geboortedatum: 08-08-2016. Reden van afstand is gelegen in persoonlijke omstandigheden waardoor de zorg voor Nijn in de knel kwam. Verdrietig want het diertje was al een poosje onderdeel van het huishouden, vanaf een paar maanden leeftijd om precies te zijn.

Nijn woonde buiten, met een nachtverblijf en veel ruimte in de tuin. Werd het erg slecht weer, dan werd er een plekje in de schuur gezocht om te overwinteren. Qua voeding werd voornamelijk hooi en konijnenbiks gegeven, het groene leven van worteltjes en andijvie was onbekend. Was want in het asiel draait ze met ons voedingsschema mee, dus ook groenten, en dat gaat prima. Voor de sanitaire behoeften was een konijnenwc-tje aanwezig (serieus, is geen grapje) en daar maakt Nijn keurig gebruik van. Voor het schoonspoelen heeft ze wel uw hulp nodig.

Vriendelijk in de omgang, optillen staat ze netjes toe. Konijnen vinden dat over het algemeen best spannend maar Nijn is het duidelijk op een goede manier gewend. Een plaatsing bij kinderen is mogelijk, die kwamen regelmatig ‘Nijntje aaien’. Samenwonen is niet bekend, ze staat open voor nieuwe levenservaringen, alleen is ook maar alleen. Konijnen zijn sociale dieren en hoe goed we ook ons best doen, als mensen kunnen we toch nooit helemaal de aanwezigheid van een soortgenootje vervangen.

Heeft u voldoende ruimte, zorg en aandacht én een grote liefde in de aanbieding? Kom kennismaken; u bent welkom!