Hobie: gezellige naam, ook gezellig konijn?

 

Ras: Konijn
Geslacht: Ram
Geboortedatum: 05-05-2017
Gecastreerd: ja zie info
Kan met andere dieren: ja zie info

Bijzonderheden:

Hobie is een prachtig zwart konijntje met een wit puntje aan de neus wat hem gelijk een ondeugend uiterlijk geeft. Het is een ram, vermoedelijk gecastreerd (leggen we zo uit), met geboortedatum: 05-05-2017, en hij heeft een voorgeschiedenis…

Ruim 1,5 jaar geleden werd hij overgenomen van de oude eigenaar, de nieuwe eigenaren zocht een vriendje voor de voedster die al aanwezig was. De match leek goed te gaan tot het negatieve omslagpunt waar Hobie telkens bovenop de voedster zat en de plukken haar in het rond gingen. Volgens de oude eigenaar was hij al gecastreerd en het klopt dat er inderdaad geen balletjes te zien zijn, het gedrag doet wel denken aan een intacte ram. Om het een en ander uit te sluiten zijn de nieuwe eigenaren netjes naar de dierenarts gegaan, deze verklaarde dat het een gecastreerd rammetje is.

Een gecastreerd rammetje met territorium problemen. Niet alleen zijn soortgenootje moest het ontgelden, ook de kat en de kleine hondjes waren niet veilig meer in de tuin, Hobies territorium. Aangezien hij de smaak te pakken had, breidde hij zijn gedrag ook uit naar mensen en deed een aanval richting voeten als ze in zijn gebied kwamen. Sproeigedrag werd niet gezien. Het uiteindelijke resultaat was een onhoudbare situatie, niemand was meer gelukkig en is gekozen voor herplaatsing.

In het asiel zijn we voorzichtig maar Hobie heeft het omschreven gedrag nog niet laten zien. Hij kan wel wat mopperig reageren als je zijn voerbakje bij wil vullen, maar we hebben nog geen pleisters moeten plakken zeg maar. Wel is hij snel gealarmeerd en schiet dan in een verdedigende aanvallende houding. Op de foto staan de oortjes en snorharen niet voor niets prachtig naar voren, het was een heel eng fototoestel dat eigenlijk weggejaagd moest worden.

Hobie is gewend aan veel ruimte, hij had een ruime ren tot zijn beschikking en wordt heel ongelukkig van alleen een hokje. Keurig zindelijk, toiletje gewend rechts in de hoek. Behalve lekker konijnenbiks en voldoende hooi vindt hij een beetje witlof of een blaadje andijvie ook heel smakelijk. We zijn voor hem op zoek naar een ruime woonomgeving in een rustige omgeving. Het is mogelijk dat alle prikkels gewoon te veel zijn voor Hobie waardoor het gedrag is ontstaan. Vervolgens wordt het gedrag ‘beloond’ want iedereen liet zich wegjagen (niet onlogisch, best indrukwekkend zo’n boos konijn). Wellicht dat in alle rust een nieuwe date wel zijn grote liefde mag worden en een gelukkige toekomst in het verschiet ligt. Meer weten of kennismaken? U bent welkom!