Charlie: punk konijn zoekt leefruimte

 

Ras: Konijn
Geslacht: Ram
Geboortedatum: niet bekend
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Daar liep hij dan, helemaal alleen. En niemand die hem mist.Charlie is een leuk Teddy Widderachtig konijn, een mannetje. Van zwerfkonijnen is de leeftijd altijd een heikel punt, vanwege de doorgroeiende tanden is het vrijwel niet vast te stellen. Natuurlijk zie je het verschil tussen een heel jong konijntje of een heel oud dier maar alles daar tussen is niet aan te geven.

Vriendelijk in de omgang, wel actief aanwezig. Inmiddels is het gecastreerd en kan hij veilig kennismaken met een leuk konijnenmeisje om voor altijd samen te mogen wonen want alleen is maar alleen. Vanwege zijn vacht heeft Charlie een beetje meer zorg nodig dan een gemiddeld konijn en zal hij regelmatig gekamd moeten worden om klitvorming te voorkomen.

Wat zou hij blij zijn met voldoende ruimte om zijn pootjes te strekken en natuurlijk goede verzorging. De omgang met kleine kindjes is niet bekend, met een verstandige begeleiding van ouders/verzorgers zou het wel een match kunnen zijn. De meeste konijnen zijn geen groot fan van optillen maar met een beetje moeite kun je ze prima leren om naar je toe te komen, eventueel op een verhoging zodat het aaien geen probleem is, ook tijdens loslopen. Voor de enthousiaste medemensen: je kunt konijnen ook heel leuk trucjes aanleren, mag wel, hoeft niet.

Stiekem verliefd? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken alleen op afspraak.