Anouk: zoekt een liefdevol thuis!

 

Ras: Konijn
Geslacht: Voedster
Geboortedatum: niet bekend
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 12-10-2019: bij terugkomst in het asiel was het al opgevallen, Anouk had een ietwat waterig oogje. Toch even na laten kijken bij de dierenarts en ze heeft een oogzalfje gekregen ter behandeling. Helaas betekent het ook dat de haken op haar kiezen weer aan het ontwikkelen zijn, de oorzaak van het tranend oogje en dat ze op termijn opnieuw behandeld moet worden, waarschijnlijk een terugkerend probleem…

Update 02-10-2019: het leek zo positief, een paar dagen geleden kennisgemaakt met een knap konijnenmannetje en Anouk mocht mee naar huis. Thuis ging het toch niet zo soepeltjes als gehoopt en bleek het geen match voor het leven. Lieve Anouk is dus weer plaatsbaar…

Anouk is een knap wit bruin hangoorkonijn, een voedster. Ze werd gevonden, werd kennelijk nergens gemist waardoor een voorgeschiedenis en geboortedatum onbekend is. Na een aantal dagen bleek er een medisch probleem te zijn. Ontstoken traanbuizen, tijd voor actie. De dierenarts heeft het keurig behandeld en in één behandeling zijn ook haar kiezen keurig gevijld. Het komt vaker bij konijnen dat problemen met ontstoken ogen in verband staat met probleem bij het gebit. Inclusief medicatie kwam Anouk van de praktijk weer in het asiel. Goed nieuws: na een intensieve behandeling is de conclusie dat ze volledig is genezen!

Vrouwelijke zwerfkonijnen blijven altijd 35 dagen bij ons in opvang om te voorkomen dat een nieuwe eigenaar onverwacht met kleine konijntjes komt te zitten. Inmiddels is het tijd om de toekomst te laten beginnen, Anouk is er helemaal klaar voor.

Het is een vriendelijk konijn, ze komt nieuwsgierig kennismaken en ondertussen solliciteren voor een lekker hapje. Oppakken vindt ze een beetje spannend, zoals veel konijnen maar aaien is een prettige bezigheid. Ze zou graag kennismaken met een knappe levenspartner (lees: soortgenoot) in combinatie met voldoende bewegingsruimte en picobello verzorging.

Kom kennismaken; u bent welkom!