Nanie en Lilo: zusjes en vriendinnen!

 

Ras: Konijn
Geslacht: 2 Voedsters
Geboortedatum: 01-02-2018
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Nanie en Lilo zijn 2 middelgrote konijnen, Hollandertjes, zusjes met geboortedatum: 01-02-2018. Het olijke tweetal is ooit aangeschaft in een dierenwinkel, konijnen zijn immers leuke huisdieren. Het werd alleen steeds moeilijker om de dieren te bieden wat ze nodig hebben. Er was geen mogelijkheid voor veilig buiten leven en tja, de onbedwingbare behoefte van konijnen om overal aan te knagen en te graven bleek ook lastig vorm te geven. Het ondernemende tweetal was al aan een ontsnappingsroute begonnen, zo niet de bedoeling. Een oplossing zou kunnen zijn om (een deel van) de tuin af te zetten met diep ingegraven gaas zodat ook met holen maken er geen onverwachte dingen kunnen gebeuren. In de huidige situatie bleek het niet haalbaar. Wel werd de dieren een blijde toekomst gegund vandaar de keus voor herplaatsing.

Lief en vriendelijk in de omgang. Nu nog een beetje onwennig, een asielomgeving is best even spannend maar zowel Nanie als Lilo willen graag contact met mensen. Alleen oppakken vinden ze eng, geldt voor heel veel konijnen. In het wild komt het gevaar vaak van boven en de verdediging van konijnen is gemiddeld genomen heel hard wegrennen. De wens van ons mensen om konijnen op te pakken is dus lastig te combineren met instinctgedrag. Het is wel erg leuk om konijnen te leren in een vervoersmandje te gaan, met lekkere hapjes is het zeker de moeite waard om tijd aan te besteden.

De zusjes zijn gewend aan selective konijnenbrokjes in combinatie met dagelijks een beetje groente en natuurlijk voldoende hooi voor een goede spijsvertering. Heeft u voldoende ruimte zodat ze vrij en veilig kunnen bewegen? Kom kennismaken; u bent welkom!