Lina en Luna: gezellig samen

 

Ras: Konijnen/Teddy Widders
Geslacht: Ram
Geboortedatum: 01-07-2015
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja worden alleen samen geplaatst

Bijzonderheden:

Update 16-10-2019: tijdens een van de vele kambeurten viel op dat de voortandjes niet helemaal oké leken, scheve stand en leek het nu gespleten? Tijd voor een deskundig oordeel van de dierenarts. Helaas, alle tandjes moesten verwijderd worden, de kiezen heeft hij nog. Na een wat lastig herstel is Luna weer op de goede weg, eet smakelijk de selective brokjes, helemaal blij mee. Nu nog een baasje voor dit bijzondere stel…

We geven het direct toe, de namen zijn opmerkelijk. Vermoedelijk zijn de kinderen des huizes daar verantwoordelijk voor geweest, grijns. Luna is een grijs wit konijn, een Teddy Widder, met geboortedatum: 01-07-2015. Zijn broertje, het zijn namelijk 2 gecastreerde rammen, is Lina, een wit konijn, eveneens Teddy Widder. Beetje onherkenbaar, incognito zo u wilt want de dieren kwamen geknipt (of geschoren) binnen. We hebben de laatste klitten uitgekamd. Op zich zijn het prachtige konijnen maar de lange vacht vraagt heel veel onderhoud, gaat super snel in de klit. Dat is ongetwijfeld ook de reden van de knipbeurt. Diverse konijnenopvangcentra raden aan om dit soort konijntjes kort geknipt te houden. Vervilten veroorzaakt heel veel konijnenleed. Overigens is knippen of scheren wel een deskundig klusje, konijnen hebben een heel kwetsbaar huidje, voor je het weet zit er een knipje verkeerd en is de huid stuk.

De reden van afstand is privé omstandigheden, door de situatie onvoldoende mogelijkheden om de dieren naar behoren te verzorgen. Een keuze in het belang van Luna en Lina, hoe verdrietig ook. De mannen woonden in de tuin waar ze voldoende ruimte tot hun beschikking hadden. Vriendelijk in de omgang. Bij het kammen is Luna heel geduldig, Lina is een beetje ondernemender. Kinderen gewend, geen probleem. Er waren geen andere dieren, dus of ze honden/katten erg spannend vinden is niet bekend.

Dit leuke stel is op zoek naar lieve mensen met oog voor goede zorg/kapperskwaliteiten. Natuurlijk inclusief voldoende ruimte en lekkere hapjes. 2 Rammen bij elkaar, dat wordt toch altijd afgeraden? Daar heeft u gelijk in. In dit geval, waarschijnlijk omdat ze gecastreerd zijn, voldoende ruimte hadden en omdat het Teddy Widders zijn (staan bekend om hun sociale karakter) gaat het met Luna en Lina wel goed samen. Staat u in de startblokken? Kom kennismaken; u bent welkom!