Pablo: leuk om naar te kijken

 

Ras: Konijn
Geslacht: Ram
Geboortedatum: 09-01-2022
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Pablo is een knap klein konijntje, een rammetje inmiddels gecastreerd. Zijn leeftijd is bekend want als babykonijntje was hij ook bij ons. Ondanks alle goede voorzorg bleek hij samen met een ander rammetje te wonen, dat ging niet goed toen de heren wat ouder werden. Iets met territoriaal gedrag. Na zijn terugkomst is hij gecastreerd zodat hij een leuke vrouw mag ontmoeten. Qua uiterlijk moeten de dames toch in de rij staan zou je denken…

Qua gedrag is er wel iets te vertellen want Pablo vindt aaien heel erg spannend. Langzaam komt hij iets meer tot rust maar vertrouwen doet hij het allemaal nog niet. Dat heeft nog een beetje aandacht nodig. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het wellicht meer een kijk-konijn is dan een aai-konijn. Verleiden met lekkere hapjes is natuurlijk altijd zinvol, nieuwsgierig is hij namelijk wel.

Als klein konijntje woonde hij binnenshuis maar met het mooie weer mocht hij naar buiten verhuizen. De verblijven in het asiel staan in een licht geïsoleerde schuur dus een leven als buitenkonijn is geen probleem. Hij is zich aan het voorbereiden op de koude dagen door een warm wintervachtje te ontwikkelen. Gewend aan Selective brokjes, vers hooi en regelmatig wat groente. Daten kan maar vergt in het geval van Pablo enig overleg gezien zijn angstig gedrag. Mogelijk is een koppeling in rustig tempo thuis een verstandige optie. Informeer gerust naar de mogelijkheden. Wilt u kennismaken? U bent welkom! We werken op afspraak.