Lukas: intimi mogen Luuk zeggen

 

Ras: Konijn
Geslacht: Ram
Geboortedatum: onbekend
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Lukas  is een klein middelgroot konijntje met fier rechtopstaande oortjes, Hollander-aftekening in licht bruin met wit en een vleugje grijs zwart. En heeft u zijn ogen gezien? Heel bijzonder van kleur! Leeftijd is niet bekend, hij is als zwerf binnengekomen.

Luuk staat op de foto zoals hij ook echt is, of tenminste zoals hij zich voelt in de opvang: een tikkeltje verschrikt en met niet zoveel zelfvertrouwen. Het valt ook niet mee in een vreemde omgeving met hondengeblaf niet ver weg en telkens nieuwe gezichten.’Ze zijn wel lief hoor’, hoor je Lukas denken, ‘maar ik vind het allemaal nog wel spannend’. Geeft niet hoor jochie, dat mag, komt goed.

Konijnen zijn sociale dieren dus samen met een ander konijntje geeft de meeste garantie op levensgeluk. Feit is wel dat hij dan eerst gecastreerd moet worden, 2 rammetjes samen is eigenlijk altijd het recept voor vechten en samen met een voedster zou betekenen dat er jonge konijntjes geboren gaan worden. Hoe schattig ook, het is niet onze doelstelling en dus verboden in de plaatsingsovereenkomst. Heeft u onze hulp nodig bij het matchen van de konijnen? Laat het ons weten, we hebben deskundigheid genoeg in huis.

Met kleine stapjes zijn vertrouwen vergroten is belangrijk, graag in combinatie met een fijne woonomgeving en goede verzorging. Geeft u hem een kans? Kom kennismaken; u bent welkom!