Koos en Wies: familie is voor altijd

 

Ras: Konijnen
Geslacht: Ram en Voedster
Geboortedatum: 01-10-2017
Gecastreerd ja Koos is gecastreerd
Kan met andere dieren: ja, moeten samen geplaatst worden

Bijzonderheden:

Koos en Wies zijn 2 Teddy Widders en broer en zus. Koos is, u raadt het al, de gecastreerde ram en Wies de voedster. Hun geboortedatum staat genoteerd op 01-10-2017. Misschien herkent u ze? Ze hebben eerder op de site gestaan maar dan onder de namen Lilly en Witje. De nieuwe eigenaar heeft ze andere namen gegeven en eerlijk gezegd, die passen veel beter dan Lilly en Witje dus we houden het op Koos en Wies. De reden van afstand heeft veel te maken met de hoeveelheid tijd aan vachtverzorging én het feit dat met name Koos maar soms ook Wies wat moeite heeft om de ontlasting goed op peil te houden.

Met langharige konijnen is het noodzakelijk om er even goed voor te gaan zitten met een kammetje. Eventueel eerst even los borstelen met een zacht borsteltje en dan laagje voor laagje doorwerken. Op advies van een trimster gebruiken we een speciaal kammetje, helaas niet standaard te koop, en dat werkt prima. We geven u graag alle voorlichting. Het kost even tijd maar het is tegelijk ook een mooi contactmomentje. Koos wil soms wat knorrig reageren, eigenlijk alleen als hij last van wat klitjes heeft.

Met hun darmpjes zijn ze wat gevoelig, snel last van plakpoep dat natuurlijk in de haren blijft hangen hetgeen een rommelig achterwerkje geeft. Het betekent een streng regime van geen groente en fruit, enkel en alleen Selective brokjes en veel vers hooi. Kruiden voor een goede stoelgang kun je denken aan: aardbeiblad, brandnetel, braam, luzerne, kamille, korenbloem, goudsbloem, paardenbloem, hazelaar, pepermunt, weegbree, herfstmix, bloemenmix, framboos, kamille *bron bunnybunch.nl/info. Maar wees voorzichtig, rustig opbouwen en uitproberen. Niet teveel geven. Het is momenteel min of meer stabiel, wel een af en toe terugkerend iets.

Zowel Koos en Wies zijn lief in de omgang. Kleine kindjes gewend. Ze vinden het fijn om ruimte te hebben en kunnen gewoon de tuin onveilig maken. Natuurlijk inclusief veilig en ruim, droog hok voor de nacht. Vindt u het leuk om wat extra zorg te moeten besteden aan vachtverzorging en bent u op zoek naar 2 heel leuke konijnen? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken alleen op afspraak.