Knibbel: zoekt gezellig thuis

 

Ras: Konijn
Geslacht: Ram
Geboortedatum: 06-12-2019
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Knibbel is een prachtig jong hangoorkonijntje met geboortedatum: 06-12-2019. De kleur is een beetje lastig te omschrijven want het is een soort zwart grijs met een wildkleurticking en een beetje wit, gewoon heel bijzonder. Hij maakt deel uit van een gezinnetje van 6 konijnen en is samen met zijn broertjes en zusjes in het asiel gekomen. De ouderdieren zijn bij hun baasje gebleven. Vader is een zwart hangoorkonijntje en moeder is een Hollander met wit bruine aftekening. Het vinden van een nieuw thuis beek geen eenvoudige opgave, vandaar dat de dieren bij ons zijn gekomen.

De kleintjes zijn binnen gewend, ze zijn nog een beetje te jong voor het buitenleven. In de toekomst is dat wel een optie, bij wat warmere temperaturen. Een gezonde eetlust is aanwezig, we blijven hooi en selective junior brokjes aanvullen! Tot de leeftijd van 10 weken zijn ze onder moeders vleugels geweest, ze dronken ook nog bij mama en zijn gewend aan sla, komkommer of een stukje wortel. De knapperds doen hun behoefte op een vaste plek in hun verblijf dus het aanleren van een konijnentoiletje zou niet heel ingewikkeld moeten zijn.

Heerlijk nieuwsgierig, dat is een prima omschrijving voor Knibbel en de familie. Ze werden (en worden) regelmatig uit hun verblijf gehaald en mochten regelmatig loslopen. Dat is in het asiel iets lastiger te realiseren maar natuurlijk wel belangrijk voor een nieuwe eigenaar om het voort te zetten. Het oppakken zelf vinden ze nog een beetje spannend, het aaien en knuffelen gaat prima. Konijnen zijn sociale dieren, momenteel deelt hij zijn verblijf met zijn broertjes. De ervaring leert dat 2 rammen samen plaatsen eigenlijk altijd eindigt in ruzie zodra de hormonen een rol gaan spelen. De match met een vrouwtje is een goede oplossing, het betekent wel dat ze de komende periode gescheiden gehouden moeten worden. Gemiddeld vanaf 5 maanden kan Knibbel gecastreerd worden en na een aantal weken veilig samenwonen.

Even over het geslacht bepalen: we hebben een deskundige laten kijken maar bij jonge konijnen is het nu eenmaal lastig te zien. Sommigen zijn heel duidelijk, anderen wat minder duidelijk. Voor plaatsing kijken we het nog een keertje na zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Bent u net zo verliefd als wij en heeft u alle ruimte voor een goede toekomst voor Knibbel en een vriendinnetje? Kom kennismaken; u bent welkom!