Freddy: als alles anders is

 

Ras: Konijn middelgroot
Geslacht: Ram
Geboortedatum: 02-02-2020
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Knappe Freddy is een leuk wit hangoorkonijn, kleine middelmaat, een rammetje (inmiddels gecastreerd) met geboortedatum: 02-02-2020. Stel je toch eens voor: je leeft je leven heel plezierig, plots staat de wereld op de kop. Alles is anders en als konijn moet je verhuizen. Niet omdat je baasje niet meer van je houdt, integendeel. Uit liefde wordt een andere huis gezocht omdat Freddy meer gezelligheid verdient dan nu nog gegeven kon worden.

Het is een binnenkonijntje en nee, dat hoeft niet zo te blijven maar geen buitenleven totdat de de temperatuur weer op aangename hoogte is. Freddy moet de kans krijgen om voldoende vacht te otnwikkelen, nu naar buiten zou uitermate wreed zijn met mogelijk fatale afloop. De eerste dagen in het asiel vond hij het heel onwennig om in een hok te verblijven, De ruimte gewend, hij mocht gewoon loslopen in de woonkamer. Voor zijn sanitaire behoeften werd gebruik gemaakt van een wc-tje. Al bedacht hij in de keuken dat hij nodig moest, dan hopste hij braaf terug naar zijn toiletje om de keuteltjes op de juiste plek achter te laten.

Hij vindt het erg prettig als je eerst even tegen hem praat en als hij even mag snuffelen om te ruiken wie je bent voor er persoonlijk contact volgt. Hij komt nieuwsgierig kijken of je misschien een lekker hapje hebt meegenomen. Optillen vindt hij heel erg spannend, om niet te zeggen eng. Iets om rekening mee te houden. Als basisvoer is hij gewend aan Selective brokjes, opgevrolijkt met hier een daar een worteltje of blaadje andijvie. Vanzelfsprekend ruim voorzien van vers hooi en schoon water. Freddy is kinderhandjes gewend, al dient dat wel met beleid te gebeuren om ongelukken te voorkomen. Inmiddels is hij stoer gecastreerd, noodzakelijk om veilig kennis te mogen maken met een lief konijnenmeisje voor samenwonen. U kunt bij ons daten!

Heeft u zijn blauwgrijze ogen gezien en een leuk konijnenleven in de aanbieding? Kom kennismaken; u bent welkom! Let op: we werken alleen op afspraak.