Fokke: zoekt SukkeLientje

 

Ras: Konijn
Geslacht: Ram
Geboortedatum: 03-09-2018
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Fokke is een dwergkonijntje, een roodoog Pooltje. Samen met zijn broertje Sukke in het asiel gekomen. De heren zagen het samenwonen na een hoopvol begin toch niet zo zitten. Voor de grote knallende ruzies otnstonden werden de broertjes apart gehuisvest maar zo’n leven alleen is verre van ideaal. De eigenaar gunde beide dieren een betere toekomst en deed afstand.

Inmiddels is Fokke keurig gecastreerd en is ook de wachttijd van 4 weken na de ingreep verstreken zodat hij veilig mag kennismaken met een lief voedstertje. Dat daten kan gewoon in ‘t Schuthok zodat de kans van slagen aanzienlijk toeneemt. Want ook al zijn konijnen sociale dieren, je wilt niet zomaar met iedereen lief en leed delen toch?!

In de beginperiode zijn de konijntjes veel in handen geweest maar dat is al een tijdje geleden waardoor ze alles een beetje spannend vinden. En hoewel ze honden en katten in huis gewend zijn, is het geblaf van de honden in het asiel best indrukwekkend te noemen. Gelukkig zijn ze wel nieuwsgierig, met een lekker hapje in de aanbieding en een beetje geduld gaan de neusjes nieuwsgierig in de lucht en word een stapje dichterbij gewaagd.

Gewend aan Selective brokjes, voldoende hooi om op te knabbelen en voor de gezonde lekkere trek ook een beetje groente zoals een worteltje, stukje komkommer of blaadje andijvie. Voldoende leefruimte staat eveneens op het verlanglijstje. Buitenleven gewend. Gaat u hem gelukkig maken? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken alleen op afspraak.