Finn: een scandinavische naam voor een Hollander

 

Ras: Konijn
Geslacht: Ram
Geboortedatum: mei 2017
Gecastreerd: ja (vanaf 22-11-2019 is dating mogelijk)
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 01-11-2019: vrijdag 25 oktober is Finn gecastreerd, vanaf 22 november is kennismaken met een lief konijnenmeisje mogelijk.

Finn is een leuk konijntje, middelgroot formaat met Hollander-tekening. Het is een rammetje geboren in mei 2017. Meestal is de geboortedatum onbekend als konijnen via zwerf in het asiel komen. De leeftijd schatten is helaas geen optie want waar je bij katten en honden bijvoorbeeld let op het gebit, is dat bij konijnen heel erg lastig vanwege doorgroeiende tanden. Natuurlijk kun je het verschil zien tussen een hoogbejaard diertje en nog een ukkie-konijn maar alles daar tussenin is moeilijk iets over te zeggen. Finn bleek een tatoeagenummer te hebben waaruit je kunt afleiden de geboortedatum, helaas geen eigenaar te traceren.

Wat we wel kunnen vertellen is dat Finn een vriendelijk dier in de omgang is. Hij komt nieuwsgierig kijken en laat zich ook wel aaien. Natuurlijk een beetje voorzichtig bij mensen die hij niet zo goed kent maar dat went snel en ook hier gaat de liefde door de maag. Op zoek naar een gezellig thuis met goede verzorging en voldoende bewegingsruimte. Voor kennismaking met een lief konijnenmeisje is castratie nog wel noodzakelijk, kleine konijntjes zijn zeker niet de bedoeling.

Gunt u hem een leuke re-start? Kom kennismaken; u bent welkom!