Elsbeth: zoekt gezelschap

 

Ras: Konijn
Geslacht: Voedster
Geboortedatum: onbekend
Gecastreerd nee
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Ze heeft de naam Elsbeth gekregen, dit leuke beige wit bruine konijn. Het is een voedster maar omdat ze gevonden is, is de leeftijd niet bekend. Qua postuur en vachtstructuur lijkt ze een beetje op een rex konijn maar zeker weten doen we dat niet. Ondanks aanmelding bij Amivedi en delen op Facebook heeft zich geen eigenaar gemeld. Nu de verplichte (lange) quarantainetijd er op zit is het tijd voor een nieuw baasje.

Voedsters waarvan de herkomst onduidelijk is blijven 35 dagen in opvang om te zien of er geen dekking heeft plaatsgevonden en er geen kleintjes geboren worden. Elsbeth heeft ons even laten schrikken, er werd druk een nestje gebouwd maar nee, geen gezinsuitbreiding, alleen schijnzwangerschap. Ook wel logisch met al die knappe mannen om je heen, we kunnen het haar niet kwalijk nemen.

In de omgang is ze wat voorzichtig, contact met mensen vindt ze best een beetje spannend. Met een rustige kennismaking mag je haar wel aaien. Oppakken wordt toegestaan maar is duidelijk stressvol (zoals voor veel konijnen). Voor de toekomst wil ze graag een goede verzorging en een liefdevol thuis en ja, ook graag een soortgenootje om de dagen mee te delen. Dat mag een voedster zijn hoewel de match met een gecastreerde ram vaak wel een betere keus is. Een date-afspraak in het asiel is mogelijk.

Kunt u haar een liefdevol thuis bieden? Kom kennismaken; u bent welkom We werken alleen op afspraak.