Bob: ik kom er aan!

 

Ras: Konijn middelgroot
Geslacht: Ram
Geboortedatum: 01-06-2018
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Bob is een knap hangoorkonijn*, geboortedatum: 01-06-2018. , samen met Ben in het asiel gekomen. We hebben de mannen laten castreren en nu, na een aantal weken wachten mag hij gaan kennismaken met een schoon konijnendame. Nee hij gaat niet samenwonen met  Ben, dat is ook na castratie geen goed idee. *Nou ja, hangoor, het zit er ergens tussen in, voor het gemak houden we het maar op hangoorkonijn.

De intentie was goed, Bob en Ben kwamen bewegingsruimte tekort bij de eerste eigenaar en de tweede eigenaar ontfermde zich over de dieren in de veronderstelling dat het 2 vrouwtjes waren. Konden er best nog wel bij in de damesgroep konijnen die naar alle tevredenheid in de achtertuin woonde. Helaas, het bleken 2 mannen te zijn en ze gingen ruzie maken, kortom chaos, zo niet de bedoeling. Tijd voor een andere keuze, herplaatsing.

Gewend aan selective brokjes met zo af en toe wat groente zoals andijvie of een worteltje. Natuurlijk ruim geflankeerd door geurig hooi en vers drinkwater. Bob is iets drukker in gedrag dan Ben, actief met speeltje aan de gang, komt gelijk kijken of er nog iets lekkers te scoren valt. Oppakken vinden ze alle 2 erg spannend, net als veel konijnen. Het is ook iets wat niet veel geoefend wordt op een positieve manier en instinctmatig vinden konijnen het eng omdat het gevaar voor hen als prooidier altijd van boven komt. Het zal duidelijk zijn, voldoende ruimte en goede verzorging is een voorwaarde.

Heeft u een eenzaam konijnenmeisje op zoek naar liefde? Kom kennismaken; u bent welkom! Let op, we werken alleen op afspraak.