Amber: voelt zich bijna thuis

 

Ras: Konijn
Geslacht: Voedster
Geboortedatum: niet bekend
Gecastreerd nee
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Amber is een leuk hangoorkonijntje, middelgroot. Haar leeftijd is niet direct bekend, volgens de eigenaar wellicht een jaar of 3, 4? We hebben het maar open gelaten. Heel sneu, het vriendje van Amber waar ze lief en leed mee deelde is kort geleden ingeslapen. De reden van afstand is gelegen in moeilijke omstandigheden van haar baasje.

Gewend aan het buitenleven waar de konijnen een goede verzorging genoten maar niet zo vaak in handen waren. Dat vond Amber dan ook best spannend, helemaal omdat er gelijk een kambeurtje volgde. Oef wat was ze snel met pogingen onder de handen van de kamvaardige verzorgster uit te komen, gelukkig waren wij net een beetje sneller en heeft ze nu weer een mooi wit vachtje. Ze komt ook wat meer contact maken tijdens de dagelijkse voerrondes, heel schattig. Het is ook een hele overgang, van thuis, het verlies van je levenspartner, naar de opvang met allemaal onbekende mensen.

Het is duidelijk, er staan 2 wensen bovenaan Ambers lijstje: een nieuwe levenspartner en voldoende leefruimte. Eigenlijk het normale konijnenwenslijstje dus want het zijn basisvoorwaarden voor een gelukkig konijnenleven. Nee ze hoeft niet telkens gekamd te worden, dit was gewoon achtergebleven vacht vanuit de rui. Soms is er dan net even wat meer hulp nodig. Bij de eigenaar was ze gewend aan ander voer, in het asiel geniet ze van Selective konijnenvoer, natuurlijk aangevuld met vers hooi en dagelijks wat verse groente. Voor de watervoorziening wordt een drinkflesje gebruikt én een bakje water aangeboden, ook konijnen genieten van keuzemogelijkheden.

Wilt u graag komen kennismaken? U bent welkom! We werken op afspraak.