Rambo: zoekt vrede

 

Ras: Cavia
Geslacht: Beer
Geboortedatum: 07-02-2019
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Rambo is een knappe cavia met kruintjes, een beertje (mannetje) met geboortedatum: 07-02-2019. We geven even een situatieschets: na jaren samenwonen is een cavia alleen achtergebleven. De eigenaar beseft heel goed dat cavia’s sociale dieren zijn en gaat op zoek naar een nieuwe levenspartner. De fokker adviseert 2 jonge cavia’s, beide beren. De eerste kennismaking gaat best goed en een knusse toekomst lijkt voor de hand te liggen. Totdat de jonge mannen in de puberteit komen en hormonen een rol gaan spelen. Uiteindelijk heeft iedereen ruzie met iedereen en wordt het hok opgedeeld in 3 compartimenten, een situatie waar niemand erg gelukkig van wordt. In de hoop dat de andere 2 cavia’s een leuk setje zijn, wordt gekozen om Binky te herplaatsen. Helaas werden ook de overgebleven cavia’s echt geen vrienden meer en is het diertje een paar dagen later voor herplaatsing in het asiel gekomen, Rambo dus.

Rambo is meer zelfverzekerder dan Binky. Aaien en knuffelen vindt hij geen probleem en schrikt ook niet van handen in het hok. Lekkere hapjes, je kunt hem er ‘s nachts voor wakker maken. Met als hoofdmaaltijd selective caviavoer omringd door lekker vers hooi.

Net als Binky is hij op zoek naar een ruime woonomgeving met schuilgelegenheid en voldoende uitdaging om de dag positief door te brengen. Denk bijvoorbeeld eens aan voedsel op een andere manier aanbieden, ergens in verstopt zodat hij moeite moet doen om het te bemachtigen. Voldoende vers hooi is heel belangrijk. De diertjes kunnen niet zelf vitamine C aanmaken dus u moet zorgen voor een voldoende opname via voeding, fruit en bijvoorbeeld paprika. Matching is mogelijk met een cavia zeugje, alleen moet Rambo dan eerst gecastreerd worden. Of samen met een heel jong caviabeertje. 2 Caviamannen kunnen prima samenwonen mits er niet een zeugje in de buurt is. Opnieuw koppelen met Binky is helaas geen optie. Advies nodig of wilt u komen kennismaken? U bent welkom!