Binky: wil geen ruzie meer

 

Ras: Cavia
Geslacht: Beer
Geboortedatum: 07-03-2019
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Binky is een knappe cavia met kruintjes, een beertje (mannetje) met geboortedatum: 07-03-2019. We geven even een situatieschets: na jaren samenwonen is een cavia alleen achtergebleven. De eigenaar beseft heel goed dat cavia’s sociale dieren zijn en gaat op zoek naar een nieuwe levenspartner. De fokker adviseert 2 jonge cavia’s, beide beren. De eerste kennismaking gaat best goed en een knusse toekomst lijkt voor de hand te liggen. Totdat de jonge mannen in de puberteit komen en hormonen een rol gaan spelen. Uiteindelijk heeft iedereen ruzie met iedereen en wordt het hok opgedeeld in 3 compartimenten, een situatie waar niemand erg gelukkig van wordt. In de hoop dat de andere 2 cavia’s een leuk setje zijn, wordt gekozen om Binky te herplaatsen. N.B. helaas bleek die hoop ijdel te zijn en is ook de andere cavia een paar dagen later voor herplaatsing in het asiel gekomen, komt binnenkort op de site. 

Binky is niet zo dapper, hij heeft een beetje tijd nodig om te wennen. Nieuwe omgeving, andere gezichten, gelukkig heeft hij een fijn schuilhuisje. Ook bij cavia’s gaat de liefde door de maag dus lekkere hapjes, daar wordt hij zeker blij van. Optillen is spannend maar eenmaal in handen geniet hij serieus van de aandacht en de knuffels. Rustig aan, beetje de tijd nemen. Kleine kinderhandjes is hij niet gewend. Eet selective caviavoer.

Hij is op zoek naar een ruime woonomgeving met schuilgelegenheid en voldoende uitdaging om de dag positief door te brengen. Denk bijvoorbeeld eens aan voedsel op een andere manier aanbieden, ergens in verstopt zodat hij moeite moet doen om het te bemachtigen. Voldoende vers hooi is heel belangrijk. De diertjes kunnen niet zelf vitamine C aanmaken dus u moet zorgen voor een voldoende opname via voeding, fruit en bijvoorbeeld paprika. Matching is mogelijk met een cavia zeugje, alleen moet Binky dan eerst gecastreerd worden. Of samen met een heel jong caviabeertje. 2 Caviamannen kunnen prima samenwonen mits er niet een zeugje in de buurt is. Advies nodig of wilt u komen kennismaken? U bent welkom!