Willie en Nelson: zoeken samen een nieuw thuis

 

Ras: Cavia’s
Geslacht: Beertjes
Geboortedatum: 01-11-2018
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Deze 2 cavia’s zijn voor afstand gekomen wegens persoonlijke omstandigheden van hun baasje. Omdat cavia 1 en cavia 2 erg onpersoonlijk klinkt, hebben de dieren bij ons namen gekregen. U mag zelf kiezen wie Willie is en wie Nelson. In ieder geval zijn het 2 beertjes (mannen), beiden met geboortedatum: 01-11-2018. We gaan er vanuit dat het broertjes zijn maar helemaal zeker weten we het niet.  Wat we wel zeker weten is dat de diertjes al vanaf het begin aan samenwonen en dat huiselijk geluk willen we zeker niet verstoren. Ze zoeken dus samen een nieuw thuis.

Oppakken en knuffelen, het is allemaal nog erg onwennig en spannend. Eenmaal in handen zie je een beetje ontspanning, kwestie van rustig opbouwen en oefenen. De diertjes woonden gezellig in huis en kregen een uitgebreid dieet van caviavoer, hooi en groenten zoals witlof, wortel, rode paprika en sla. Vanzelfsprekend met dagelijks vers water. Cavia’s kunnen zelf geen vitamine C aanmaken, het is dus belangrijk om het via de voeding voldoende binnen te krijgen.

Naast een goede verzorging hebben ze ook voldoende leefruimte nodig mét schuilhutje. Eenmaal gewend laten ze zeker en vast de karakteristieke fluittonen horen dat elk caviaminnend hart laat smelten. Om het leven afwisselend te houden zijn er mogelijkheden te over met voerverrijking zoals hooi eens op een andere manier aanbieden bijvoorbeeld in een oud wc rolletje of verstopt in een balletje.

Verliefd geworden op deze 2 knapperds? Kom kennismaken, we werken alleen op afspraak, u bent welkom!