Roos: nieuwsgierig in rood wit en zwart

 

Ras: Cavia
Geslacht: Zeugje (vrouw)
Geboortedatum: 01-03-2017
Gecastreerd nee
Kan met andere dieren: ja graag

Bijzonderheden:

UPDATE: het leek zo’n match made in heaven in het asiel maar eenmaal thuis veranderde meneer cavia van mening. Zorgvuldig koppelen, het mocht niet baten. Dus Roos is weer bij ons, wachtend op een nieuwe kans…

Roos is een lief caafje gladhaar, een zeugje met geboortedatum: 01-03-2017. Oké na al die jaren wist de eigenaar niet helemaal precies de dag van geboorte dus het kan 5 maart zijn of 8 maart maar het jaartal klopt zeker. Reden van afstand is dubbel want het baasje kampte met serieus benauwdheidsklachten en Roos’ zusje is een poosje geleden overleden.

Wat zou het fijn zijn als Roos de laatste jaren niet alleen hoeft te leven maar mag aansluiten bij een leuk en gezellig vrouwengroepje. Samen met een beertje mag ook maar dan wel gecastreerd want kleine caafjes is niet de bedoeling. De eerste dagen in het asiel vond ze het best wel spannend maar inmiddels komt ze gezellig kijken of er misschien nog een lekker hapje te scoren valt en doet ze qua nieuwsgierigheid niet onder voor de andere cavia’s.

Andere cavia’s? Ja we hebben ook 2 mooie beren, alleen wel in aparte verblijven daar de heren nog intact zijn. Er klinkt een positief fluitconcert als er een zakje kraakt of de hapjes in aantocht zijn. Roos was bij de eigenaar ander voer gewend maar inmiddels smaken de Selective brokjes ook heel goed dus dat is mooi. Aangevuld met dagelijks vers hooi en groente en paprika voor de zo belangrijke vitamine C. Duidelijk gewend aan contact met mensen en ook kinderen zijn niet onbekend.

Kunt u dit leuke diertje een warm thuis bieden met gezelschap, een ruim verblijf en goede verzorging? Kom kennismaken, u bent welkom! We werken op afspraak.