Wout: momenteel niet plaatsbaar

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 07-08-2008
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Update 02-12-2019: na een lang behandeltraject is Wout redelijk hersteld van de leverontsteking maar eerlijk is eerlijk, zijn conditie gaat behoorlijk achteruit. Hij loopt en beweegt als een oud opaatje wat hij in feite natuurlijk ook is, alleen willen wij daar liever niet aan denken. Dat heeft niets met de leverontsteking te maken maar alles met de ouderdom en in de laatste levensfase zijn. De kattenkamer is zijn thuis, hij kent de weg en heeft iedereen om zijn pootje gewonnen. Wilt u ons financieel steunen? U kunt financieel adoptant worden voor een door u te bepalen bedrag per maand of een eenmalige donatie doen via https://www.schuthok.nl/giftendonaties/voor-particulieren/een donatie doen. Namens Wout heel hartelijk dank!

Update 02-09-2018: helaas is het toch niet goed met Wout, bij nader onderzoek blijkt hij een leverontsteking te hebben! Momenteel wordt hij langdurig behandeld is en is hij dus niet plaatsbaar. We geven een update zodra we meer informatie hebben. Mocht u hem financieel willen ondersteunen? Dat kan! U kunt via https://www.schuthok.nl/giftendonaties/voor-particulieren/ een donatie doen. Alvast bedankt namens Wout.

Update 17-08-2018: vandaag de 2e urinecontrole en alles is goed! Wel gewoon doorgaan met het blaasgruisdieet, daar is Wout het zelf ook helemaal mee eens 😉

Update 08-08-2018: na urine onderzoek bleek hij toch wat last van blaasgruis te hebben en dus blaasgruisdieet (Royal Canin S/O). Over een dag of 10 opnieuw urinecontrole, mocht daar iets bijzonders uitkomen melden we dat natuurlijk.

Wout is een super leuke, ietwat oudere rood cypers met witte kater, gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 07-08-2008. Ach wat was hij mager in het begin, triest. Het was niet voor niets dat onze hulp werd ingeroepen; hij stal bij de vinder letterlijk het eten uit huis. Groot gelijk als je honger hebt maar ook een beetje lastig. Plus het gegeven dat Wout niet vriendelijk (understatement) tegen de hond des huizes was, hoogste tijd voor actie.

Duidelijk verkouden, eerst een kuurtje antibiotica en veel TLC (tender loving care). Langzaam werd hij beter, keek steeds helderder uit zijn ogen. Met de goedkeuring van onze dierenarts mag hij geplaatst worden, hoera. Inmiddels loopt hij gezellig in de open kattenkamer rond te banjeren waar hij goed met soortgenoten omgaat. Hij weet precies wanneer poes Bella de bokkenpruik op heeft (regelmatig) en dat hij met de anderen weinig gevaar loopt. Nou ja, het is ook uitkijken met die ranke schildpad (Cleo), Wout weet het precies. De tijden van voeren staan in zijn digitale agenda, meneer zit parmantig paraat, kom maar op met de lekkere hapjes. Gezien zijn leeftijd zijn het seniorenbrokjes met zo af en toe een beetje zacht, mjammie. Keurig zindelijk. Hij laat het grote buitenstruinen misschien aan zich voorbij gaan maar een leven als binnenkat is het ook niet echt. Wellicht een tussenweg met een veilige tuinomgeving? In ieder geval een hondvrije omgeving, met het oog op het welzijn van de hond.

Op zoek naar liefdevolle gezelligheid in uw leven? Kom kennismaken met onze Wout, u bent welkom!