Twinky: neem de tijd

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 06-07-2023
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

UPDATE: ook Twinky zien we steeds meer uit de boom en heerlijk ontspannen in een mandje in de buitenren. Ze is zelfs binnen gesignaleerd! Zo mooi om te zien dat langzaam het vertrouwen groeit.

Twinky is een mooi cypers wit poesje, inmiddels gecastreerd met geschatte geboortedatum: 06-07-2023. Net als Timmie en Twister komt ze van de overkant (Texel) waar ze met een groep katten de omgeving onveilig maakte. Allemaal leuk en gezellig al werd het allemaal wel veel zo met elkaar. Plus natuurlijk een redelijke kans op nog meer in de katten in de toekomst. Tijd voor opvang en herplaatsing.

Na een spannende eerste tijd in quarantaine (gebruikelijke procedure) is ze verhuisd naar de open kattenkamer. De foto spreekt boekdelen, de ‘boom’ is haar nieuwe onderkomen. Hoewel ze het afwisselt met één van de andere schuilhokjes in het vertrek. Kijken mag, een liefdevol gesprekje is ook welkom. Zachtjes gaan de oogjes dan wat dicht, langzaam ontstaat een beetje vertrouwen maar aaien en knuffelen, hm dat is nog even een brugje te ver. Met eten durft ze stapjes te maken en we mogen steeds meer dichterbij komen. Heus het komt wel, het heeft tijd nodig.

Soortgenoten zijn geen probleem. Er is geen grote liefde gesignaleerd maar zeker ook geen woeste onenigheid. Of Twinky ook zo ruimdenkend is wat betreft honden is niet bekend. Kleine kinderhandjes die graag willen aaien en onhandig knuffelen zijn niet zo’n goede combinatie, had u vast al begrepen uit bovenstaande tekst. Ze wil graag in de toekomst de mogelijkheid tot buitenspelen, al dan niet in net zo’n fijne grote boom-struik.

Heeft u een warm hart voor de niet zo dappere katjes in deze wereld en gunt u haar een beetje tijd en liefde zodat vertrouwen mag groeien? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak.