Trico: een bloemig geheel

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 16-08-2023
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

UPDATE: ook Trico is steeds meer relaxt in de kattenkamer te vinden en begint wat meer contact te maken. Stapjes vooruit, zo fijn om te zien!

Trico is een knap cypers gemarmerd wit poesje, inmiddels gecastreerd met geschatte geboortedatum: 16-08-2023. Net als Timmie en Twister komt ze van de overkant (Texel) waar ze met een groep katten de omgeving onveilig maakte. Allemaal leuk en gezellig al werd het allemaal wel veel zo met elkaar. Plus natuurlijk een redelijke kans op nog meer in de katten in de toekomst. Tijd voor opvang en herplaatsing.

Na een spannende eerste tijd in quarantaine (gebruikelijke procedure) waar de opmerking vluchtgevaarlijk geen overbodige luxe was, is ze verhuisd naar de open kattenkamer. U ziet, Trico woont tussen de bloemen in de ‘boom’ waarbij ze afgewisseld wordt door Twinky en soms ook Loki. Iedere keer is ze weer een tikkie verbijsterd dat we haar vinden maar ja, wij kennen onze ‘boom’ langer dan vandaag. Voorlopig beperkt het persoonlijk contact tot kijken en zorgen dat ze zich veilig voelt door haar te respecteren met de bedoeling om vandaar stapjes te maken. Het eten wordt onder de boom geserveerd en steeds sneller komt ze kijken zodra we ietsje verder weg zijn voor de lekkere hapjes. Tijd en geduld zijn belangrijke factoren, tijd en geduld.

Ook voor haar geldt dat soortgenoten geen probleem zijn. Er is geen grote liefde gesignaleerd maar zeker ook geen woeste onenigheid. Of Trico ook zo ruimdenkend is wat betreft honden valt nog te bezien (is niet bekend). Wat zou ze graag de vrije mogelijkheid hebben voor buitenspelen, al dan niet in net zo’n fijne grote boom-struik. Voorwaarde is wel een ruime wenperiode om verdwalen te voorkomen.

Heeft u een warm hart voor de gekwetste bange katjes in deze wereld en gunt u haar dat vertrouwen mag groeien? Misschien belangrijker nog, blijft u van haar houden als ze altijd wat reserve inbouwt in het contact met mensen? Is het antwoord positief kom dan kennismaken, u bent welkom! We werken op afspraak.