Thijs: hij blijft waar hij geliefd is

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 20-08-2011
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Thijs is een leuke, bijzondere kater, gecastreerd met geboortedatum: 20-08-2011. Jaren geleden kwam hij aanlopen bij iemand, of eigenlijk meldde hij zich bovenop de kattenren. Kennelijk had hij wel belangstelling voor het kattenvoer dat geserveerd werd. Omdat hij zich niet zomaar liet pakken werd de vangkooi ingezet en is hij vanuit het asiel nog een tijdje in gastopvang geweest om wat meer ontspannen met mensen om te gaan. Dat laatste is helemaal goed gekomen, Thijs is nu gewoon een leuke lieve kater.

Hij werd geplaatst in Wieringerwaard waar hij zich om wat voor reden niet thuis voelde. Tijdens de wenperiode gedroeg hij zich onaardig en met de vrijheid om naar buiten te gaan nam hij een kloek besluit, rugzakje op, toedeloe. Dat was natuurlijk niet de bedoeling, Thijs zoek. Verrassend werd hij 1,5 jaar later gevonden in Den Helder bij een adres waar eigenlijk altijd een warm welkom was voor ontheemde katjes. Daar woonde hij enige tijd tot het aantal katten wel heel erg begon op te lopen en een aantal katten herplaatst moest worden. Zo kwam Thijs weer in het asiel.

In het asiel ontstond er liefde. Niet alleen met de medewerkers maar ook met poes Britt, zo schattig om te zien. Na verloop van tijd werden ze samen geplaatst, eind goed al goed dachten we. Dat bleek niet waar te zijn. Zo gezellig als Thijs bij ons in het asiel was, zo angstig en onzeker bleek hij, samen met Britt, bij de nieuwe baasjes. Uiteindelijk zijn beide katten ontsnapt. Britt heeft op eigen kracht een lief thuis gevonden ergens in de buurt en Thijs strandde als zwerfkatje ook ergens bij een lief iemand. Verdrietige persoonlijke omstandigheden van de vinder/verzorger zorgde er voor dat hij weer in het asiel kwam. Of eigenlijk wisten we toen nog niet dat het om Thijs ging, er zou een zwart zwerfkatje komen.

We hebben Thijs eerst maar even tot rust laten komen. Hij leek wat mager maar medisch is alles in orde en hij heeft met gezonde eetlust ook weer een goede conditie. In de kattenkamer vermaakt hij zich prima, al kijkt hij wel reikhalzend uit naar persoonlijk contact want ja, met al zijn levenswijsheid is hij in de loop der jaren veel makkelijker in de omgang geworden. We hebben overwogen om een kattenren als eis te stellen of veilig afgeschermde tuin maar of Thijs daar nu zo gelukkig van wordt? Eigenlijk is de overeenkomende factor: hij blijft waar hij geliefd is en dan is vrijheidsbeperking echt niet nodig. Andere katten zijn in principe gaan probleem. De omgang met honden is niet bekend. Keurig kattenbakzindelijk.

Gaat hij samen met u de toekomst aan? Een plaatsing in Den Helder/Julianadorp is wellicht geen goed idee om teruglopen naar oude adressen te voorkomen. Nieuwsgierig geworden naar onze gezellige vrijbuiter? Kom kennismaken. We werken alleen op afspraak. U bent welkom!