Selva: leert u mij kennen?

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 06-02-2020
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Selva is een mooi zwart poesje met een paar witte haartjes op de borst. Ze is inmiddels gecastreerd en haar geschatte geboortedatum is vastgesteld op: 06-02-2020. Het katje werd gevonden en was wat verkouden. Gelukkig ging het al snel beter met een kuurtje antibiotica en kon ze daarna geënt en gechipt worden. Met de medische controle bleek een hoektand wat los te zitten. Dat werd een extra bezoekje aan de dierenarts zodat het netjes verwijderd is en er geen problemen kunnen ontstaan. Helemaal klaar voor plaatsing.

Poseren voor de camera, daar heeft Selva dus helemaal niets mee. Ze kijkt weg, draait zich om, gaat hoog zitten. Daarbij laat ze weten dat ze helemaal niets heeft om aan te trekken, haar haar echt niet goed zit en… nou ja u snapt het wel. Gewoon geen goed moment of dag of week grijns. Opvallend detail is haar staart die ze in een mooie krul over haar rug kan leggen. Het is een lief katje hoewel er ook een andere kant is ervaren. Geïrriteerd reageren, gelukkig zijn de signalen herkenbaar waarbij meer één remedie is: lekker even met rust laten, een zenmomentje zodat ze kan herstellen. Daarna wil ze wel graag een aaitje en deelt ze opgewekt kopjes uit.

Met kleine kinderhandjes een minder goede match maar een (jong) volwassen omgeving is prima passend. De andere katten in de kattenkamer mogen gerust aanwezig zijn, er is nog geen vriendschap gesignaleerd maar ook geen boze blikken of harde acties. De omgang met een hond in huis is niet bekend. Selva wil wel graag de mogelijkheid hebben om een rondje buitenom te maken, even buurten bij die knappe kater verderop, rollen in het warme zand en een poging doen om vlindertje te vangen. Ze is keurig kattenbakzindelijk en eet gewone brokjes met dagelijks wat zacht. Past enige mate van eigenzinnigheid wel bij u en komt u graag kennismaken? U bent welkom! We werken op afspraak.