Pip: eau de naturelle

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 30-01-2016
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: nee/zie info

Bijzonderheden:

Pip is een mooie zwarte kater met een wit borstvlekje waardoor hij als zwart wit in het systeem staat. Het is een gecastreerde kater met geboortedatum: 30-01-2016. Jarenlang leefde hij min of meer tevreden samen met zijn zusje. Grote kans dat er spanning tussen beide katten was, zo af en toe werd er ook gevochten, maar dat is niet altijd eenvoudig te signaleren. Tot een kat duidelijke taal inzet zodat niemand er meer omheen kan. In het geval van Pip bleek dat te gaan om sproeien en nee, dat zie (ruik) je niet over het hoofd. De baasjes hebben de verstandige route gevolgd: altijd eerst naar de dierenarts om een medische reden uit te sluiten. Er was geen sprake van blaasontsteking, wel van blaasgruis. Hiervoor krijgt hij Royal Canin blaasgruisdieet S/O zowel brokjes als zacht. Om spanningen tegen te gaan werd Clomicalm voorgeschreven.

Ondanks alle inzet was het resultaat minimaal. De urine was in orde, dat was niet het probleem maar het sproeien bleef. Als noodoplossing werd Pip naar buiten gedaan maar een geweldige oplossing was het niet, hij wil immers ook graag contact. Met een verdrietig hart was de conclusie dat herplaatsing wellicht voor iedereen beter was. Nu is Pip al een tijdje in het asiel en we hebben een lang traject afgelegd. De eerste weken was hij namelijk zo ongelooflijk in de stress. Stress doet rare dingen met een mens, en ja ook met katten. Eerst maar even wat ruimte geven in de kattenkamer. Complicerende factor is dat soortgenoten echt een no-go zijn, hij vindt het 3x niets en doet dan ook lelijk. Inmiddels is hij gepromoveerd tot een ruim verblijf met buitentuin, helemaal voor hem alleen en je hoort hem denken: hé, hé, ze beginnen me eindelijk te snappen.

De voorgeschreven Clomicalm heeft plaatsgemaakt voor Zylkene. Mogelijk kan het na plaatsing afgebouwd worden, misschien ook niet. Voorlopig gaan we er nog even mee door. Het plassen was namelijk geregeld toch een probleem al hielp de ruime kattenbak wel. Opvallend is zijn reactie als het gaat om ‘luchtjes’, denk aan haarlak, parfum. Het veroorzaakt grote opwinding waardoor Pip onaardig kan reageren in de omgang. Eigenlijk weet hij niet wat hij met die opwinding aan moet en reageert het dan letterlijk af. Niet leuk, aan de andere kant kun je het wel zien aankomen over het algemeen. Er is geëxperimenteerd met geen veranderingen qua inrichting en het wassen van kattenbak en kleedjes met biotex groen. De gedachte daarachter is het zo geurneutraal te houden. En het helpt! Pip gaat keurig naar de kattenbak en we hebben geen plas meer gevonden op verkeerde plekjes, hoera. Hij geniet zichtbaar van de buitentuin en ja, het is natuurlijk nog wel steeds Pip. Een eigen karakter, niet met je laten sollen en soms wat onaardig reageren hoort er dus bij. Aan de andere kant is het ook een gezellige kater, graag op zoek naar contact en overal bij willen zijn.

Een plaatsing samen met kinderen is geen goed idee, ook niet met andere huisdieren al zal een goudvis minder problematisch zijn dan een kat of hond. Graag met de mogelijkheid om lekker naar buiten te kunnen maar dan niet in een kattenrijke omgeving om stress vanuit daar te voorkomen. Ook als kat alleen is het verstandig om te kiezen voor 2 ruime kattenbakken op verschillende locaties in huis. Het dragen van parfum of het gebruik van woninggeuren is geen goede combinatie, graag zo naturel mogelijk. Als wasmiddel kunt u het uitproberen maar ons advies is biotex groen (nee we hebben aandelen). Het dieetvoer is blijvend. Zijn we op zoek naar die speld in de hooiberg? Misschien wel en toch, ieder dier verdient een kans en Pip dus ook. Hij is de moeite waard! Wilt u dat met eigen ogen zien en ervaren? Kom kennismaken; u bent welkom! Let op, we werken alleen op afspraak.