Motje: ja, wat mot je nou

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 04-09-2011
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Motje is een prachtig schildpad poesje, keurig gecastreerd, met geboortedatum: 04-09-2011. Net als Danny en Kay komt ook Motje van een boerderij waar ze leefde als kat met ‘vrijheid en verzorging’. Helaas door veranderende privé omstandigheden van hun baasjes was er een oplossing nodig om te voorkomen dat de katten dak- en thuisloos werden. In totaal kwamen 5 katten in opvang. Een kleine waarschuwing, Motje was de ‘ergste’.

Wellicht herkent u de struik. In het verleden zat poes Lucy er in, net zo’n mooi schildpadpoesje. Het is een geweldige schuilgelegenheid voor katten die moeite hebben met mensen en Motje is geen uitzondering. Als we haar kwijt zijn en stiekem even tussen de blaadjes door willen kijken, horen we vanzelf blazen of zelfs een uitval als waarschuwing dat we te dichtbij komen. Oh hoi, zit je hier? Motje aanwezig, check. Door alle stress werd de dame spontaan verkouden, zo niet leuk. Inmiddels is ze goed hersteld en gaan alle brokjes weer smakelijk naar binnen. Alleen soms wordt toch nog wel een niesje gehoord. Niet ernstig, ook de andere katten in de kattenkamer zijn er niet ontvankelijk voor. Voor alle zekerheid krijgt ze dagelijks een beetje f-lysine door het eten om haar weerstand hoog op niveau te houden.

Ze heeft dus samengewoond met meerdere katten, wel met alle ruimte. Opnieuw samenwonen met soortgenoten zou dus geen probleem moeten zijn. Of er ook een hond in de omgeving mag wonen is niet duidelijk, voor zover wij weten is dat niet bekend. Wellicht ten overvloede maar gezellig samen in een huishouden met kinderen is niet zo’n goed idee. Motje is keurig zindelijk. Ze zou graag weer een half-buiten-binnen-situatie willen. Inclusief goede zorg voor als er iets is maar zonder teveel gedoe en willen aaien.

Bent u een onverschrokken persoon en ziet u de uitdaging? Gunt u Motje een warm thuis waar ze gewoon mag zijn wie ze is? Kom kennismaken; u bent welkom! Let op, we werken alleen op afspraak.