Micky: zoekt zijn charmante kant

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 01-09-2012
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Micky is een knappe cypers witte kater, nou ja ex kater want hij is gecastreerd. Zijn geboortedatum is: 01-09-2012. Stel je eens voor, je woont naar tevredenheid maar dan gaat je baasje verhuizen. Eerst denk je nog dat je gewoon meeverhuist, later wordt het pijnlijk duidelijk dat je net als het behangetje in het huis mag blijven. Net voor de moed je in de kattenpootjes zinkt, komen er nieuwe mensen en mag je daar aanschuiven. Hoera, eind goed al goed zou je denken.

Helaas gooit de hond roet in het eten. Telkens werd Micky opgejaagd, logisch dat hij eieren voor zijn geld koos en besloot buiten te blijven wonen. Er was een tuinhuisje, niet ideaal maar iedereen hoopte op betere tijden. Elke keer als hij zijn pootjes wilde strekken, ging die hond zo hard blaffen. Daar is Micky aardig nerveus van geworden en met de winter in aantocht is het eigenlijk ook wel sneu. Het resultaat van een stressvol noodgedwongen buitenleven is ook dat Micky steeds schuwer wordt. Kortom, er moest een andere oplossing gezocht worden.

In alle rust is Micky een kalme, vriendelijke kat leert de informatie. Eerlijk is eerlijk, in het asiel hebben we die kant nog niet helemaal mogen leren kennen. In het hokjesverblijf gedroeg hij zich niet charmant. Als je geluk had mocht je hem voorzichtig een klein aaitje geven maar iets verder over zijn hoofdje vond hij heel onveilig voelen, en dat liet hij ook duidelijk merken. Inmiddels is hij aan het wennen in de open kattenkamer waar hij het hoogste ligplekje heeft uitgezocht zodat je lekker niet bij hem kunt komen, de slimmerd. Geeft niet, komt goed op zijn tijd, voor alles staat een tijd. In de avond- en nachtelijke uren komt hij naar beneden om even de pootjes te strekken, gebruik te maken van de kattenbak en een hapje brokjes te smikkelen. Het zachtvoer wordt vlak voor zijn neusje geserveerd dus dat zit wel goed.

In een nieuwe woonsituatie zal het vast ook even duren voor hij zich thuis voelt. Een thuis zonder hond graag maar dat was vast wel duidelijk na bovenstaand verhaal. De omgang met kinderen is niet bekend, liever een wat meer volwassen omgeving. De tuinomgeving en buurt deelde hij zonder problemen met soortgenoten. In huis is hij geen kat gewend. Heeft u een warm hart voor gekwetste katjes en bent u verliefd geworden? Kom kennismaken; u bent welkom! Let op, we werken alleen op afspraak.